Η τρίτη δόση μπορεί να διαταράξει τον κύκλο των γυναικών

Must Read

Νέα έρευνα που διεξήγαγαν ειδικοί για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ διαπίστωσε ότι η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του Covid-19 μπορεί να διαταράξει την περίοδο των γυναικών.

Η έρευνα μελέτησε τις παρενέργειες που μπορεί να εμφανίσουν άντρες και γυναίκες από 21 έως 30 ημέρες μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου της Pfizer. Στη μελέτη συμμετείχαν 2.049 άτομα άνω των 18 ετών, από τα οποία το 51% άντρες και το 49% γυναίκες. Οι ερευνητές κατέγραψαν τις παρενέργειες σε τρεις ηλικιακές ομάδες, που αποτελούνταν από τα άτομα 18-39 ετών, 40-59 ετών και τα μεγαλύτερα των 60 ετών.

Απ’ ό,τι φάνηκε οι γυναίκες όλων των ηλικιών και οι νεαρής ηλικίας άντρες ήταν πιο πιθανόν να έχουν κάποια παρενέργεια. Η πιο συνηθισμένη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, παρατηρήθηκε στις γυναίκες, καθώς το 10% όσων ήταν μέχρι 54 ετών ανέφερε ότι μετά την ενισχυτική δόση παρουσίασε αλλαγές στην κανονικότητα της εμμηνόρροιας.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες παρενέργειες, η έρευνα διαπίστωσε ότι ήταν ήπιας έντασης και παρήλθαν ύστερα από τρεις ημέρες το πολύ. Επίσης, ήταν λιγότερο έντονες από τις αντίστοιχες παρενέργειες που καταγράφηκαν μετά το πρώτο και το δεύτερο εμβόλιο. Οι πιο συχνές αφορούσαν το 4% των εμβολιασμένων και ήταν αλλεργικής ή νευρολογικής φύσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This