Θεαματικά τα αποτελέσματα έρευνας για όσους πίνουν… τρεις καφέδες την ημέρα

Must Read

Αν θέλετε να ζήσετε περισσότερο, θα πρέπει να καταναλώνετε έως τρεις καφέδες την ημέρα, υπό την προϋπόθεση να μην είναι στιγμιαίοι, λένε επιστήμονες.

Ομάδα ακαδημαϊκών από το Semmelweis University της Ουγγαρίας και το Queen Mary University της Βρετανίας πραγματοποίησαν μελέτη διάρκειας 11 ετών με τη συμμετοχή άνω των 500.000 εθελοντών, από την οποία προέκυψε το συμπέρασμα ότι η κατανάλωση τριών καφέδων ημερησίως αυξάνει τη μακροζωία έως και κατά 12%, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο εγκεφαλικού ή καρδιαγγειακής νόσου κατά το ένα πέμπτο.

Οι ειδικοί διευκρινίζουν πάντως ότι τα παραπάνω οφέλη για την υγεία αφορούν μόνο τον αλεσμένο καφέ και όχι στις ποικιλίες στιγμιαίου, καθώς αυτές έχουν διπλάσια περιεκτικότητα σε ακρυλαμίδιο, ουσία που βλάπτει το νευρικό σύστημα και έχει συνδεθεί με τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου. Επιπλέον, η κατανάλωση άνω των τριών καφέδων δεν προσφέρει κάποιο όφελος.

Ο καφές, εκτός από καφεΐνη, περιέχει μέταλλα και αντιοξειδωτικά, και παλαιότερες μελέτες είχαν συνδέσει την κατανάλωσή του με μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου, διαβήτη τύπου 2 και άνοιας. Παρόλα αυτά, είχε συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης υπέρτασης και θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο. Η νέα αυτή μελέτη ανατρέπει τα δεδομένα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο καφές όχι μόνο δεν αυξάνει την αρτηριακή πίεση, αλλά έχει οφέλη και για το καρδιαγγειακό σύστημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This