Ζαούτης: «Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους»

Έρχεται η στιγμή που θα πετάξουμε την μάσκα

Must Read

Στη χαλάρωση των μέτρων, για τους εμβολιασμένους, έως το τέλος Μαρτίου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Υ, Θεοκλής Ζαούτης και επεσήμανε πως φαίνεται ότι θα αρθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

«Θεωρώ ότι σε πρώτη φάση θα φύγουν οι μάσκες στον εξωτερικό χώρο, όταν ανοίξει ο καιρός, στο επόμενο διάστημα, δεν μπορώ να πω αν θα είναι εβδομάδες, μήνας», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. «Θα το δούμε ανάλογα με το πού βρισκόμαστε, αν υπάρχει κάποια έξαρση, κάποιο καινούριο στέλεχος», πρόσθεσε.

Κατά τον Θεοκλή Ζαούτη, «μπαίνουμε σε μια άλλη φάση της πανδημίας, βλέπουμε παγκοσμίως ότι η Όμικρον, μάλλον θα φέρει το τέλος της έντονης φάσης, ωστόσο με τον συγκεκριμένο ιό πάντα μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα με ένα καινούριο στέλεχος, με μια νέα μετάλλαξη».

«Ακόμη πάντως και να έχουμε την εμφάνιση νέου στελέχους, είναι πολύ δύσκολο να μην το καλύπτουν τα εμβόλια τουλάχιστον ως προς την σοβαρή νόσο», σημείωσε ο Θεοκλής Ζαούτης.

«Οι πολύ υψηλοί αριθμοί θανάτων των περασμένων εβδομάδων ήταν το αποτέλεσμα των μολύνσεων των αρχών του Ιανουαρίου, όταν είχαμε ακόμα 50% Δέλτα, ένα στέλεχος που έχει υψηλότερο κίνδυνο για βαριά νόσηση και θάνατο. Επιπλέον, είμαστε η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη σε πληθυσμό ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και άλλοι που έχουν να κάνουν με την νοσηλεία, όλα αυτά συμβάλλουν στο να έχουμε αυτούς τους αριθμούς θανάτων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This