Λιγότερο αποτελεσματικό το Johnson & Johnson από το Pfizer

Must Read

Οι πιθανότητες να καταλήξει κάποιος εμβολιασμένος στο νοσοκομείο εξαιτίας της σοβαρότητας των συμπτωμάτων της νόσου Covid-19 είναι πέντε φορές μεγαλύτερες, αν έχει κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson απ’ ό,τι αν έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις από το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με μεγάλη γαλλική έρευνα.

Οι ερευνητές, στη μελέτη που δημοσίευσαν στο περιοδικό «JAMA Network Open», σύγκριναν στοιχεία για 700.000 άτομα που εμβολιάστηκαν με J&J και άλλα τόσα με Pfizer. Η μέση ηλικία των ατόμων ήταν τα 66 έτη. Στη μελέτη συμπεριλήφθηκε σχεδόν όλος ο πληθυσμός άνω των 55 ετών που είχε κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο στη Γαλλία.

Διαπιστώθηκε ότι δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό στην ομάδα των εμβολιασμένων με J&J υπήρξαν 129 εισαγωγές στο νοσοκομείο, ενώ στην ομάδα της Pfizer μόνο 23 (περίπου το ένα πέμπτο). Οι ερευνητές εκτίμησαν ότι το εμβόλιο Pfizer είχε αποτελεσματικότητα 92% έναντι του κινδύνου νοσηλείας, ενώ της J&J 59%. Οι Γάλλοι επιστήμονες συμπέραναν ότι αυτά τα ευρήματα ενισχύουν τη σύσταση ότι πρέπει να χορηγείται δεύτερη ενισχυτική δόση εμβολίου mRNA (Pfizer ή Moderna) σε όσους είχαν κάνει αρχικά το μονοδοσικό εμβόλιο.

Οι ερευνητές υπενθυμίζουν ότι στις αρχικές μελέτες το εμβόλιο J&J είχε εμφανίσει αποτελεσματικότητα 85,4% κατά της σοβαρής νόσου Covid-19 και περίπου 68% κατά του κινδύνου νοσηλείας του γενικού πληθυσμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This