Έφτασαν στην Ελλάδα τα χάπια της Pfizer

Μειώνουν 90% τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης και πρέπει να λαμβάνονται στις πρώτες πέντε ημέρες

Must Read

Ακόμα ένα σημαντικό όπλο μπήκε στη φαρέτρα των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας, καθώς οι πρώτες παρτίδες από τα αντιικά χάπια της Pfizer έφτασαν στην Ελλάδα το απόγευμα της Δευτέρας. Την είδηση επιβεβαίωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κάνοντας γνωστό πως θα επισπευσθούν οι τυπικές διαδικασίες που χρειάζεται για να μπορέσουν να δοθούν.

Η Μίνα Γκάγκα υποστήριξε ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα και θα μπορέσει να αρχίσει η διάθεση των χαπιών (Paxlovid) της Pfizer σε όσους ασθενείς χρειάζονται τα συγκεκριμένα σκευάσματα.

Αυτή είναι επί της ουσίας η πρώτη παρτίδα των αντιιικών χαπιών της Pfizer που θα προμηθευτεί η χώρα και που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά, καθώς μειώνουν κατά 90% τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης. Ωστόσο, πρέπει να χορηγούνται στις πρώτες πέντε ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Μάλιστα, η κυρία Γκάγκα συμπλήρωσε πως συνεχίζεται η χορήγηση του χαπιού της Merck με θετικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις, προσθέτοντας ότι ο εμβολιασμός εξακολουθεί να αποτελεί την καλύτερη ασφάλεια για την πανδημία.

Υπενθυμίζεται πως τα αντιικά χάπια χορηγούνται από του στόματος μέσα στο πρώτο πενθήμερο από τη διάγνωση της νόσησης σε άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο. Εχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα ποσοστά εξέλιξης σε σοβαρή νόσο σε άτομα υψηλού κινδύνου, δηλαδή μεγάλης ηλικίας, παχύσαρκους, μεταμοσχευμένους, διαβητικούς κ.λπ.

Πρόκειται για συνδυασμό νιρματρελβίρης και ριτοναβίρης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η θεραπεία με αυτά έχει υψηλή αποτελεσματικότητα, παρά το γεγονός πως δεν χορηγούνται ενδοφλέβια. Στην ουσία το χάπι (Paxlovid ) μειώνει την ικανότητα του ιού SARS-CoV-2 να πολλαπλασιάζεται στον οργανισμό. Η θεραπεία έδειξε ότι ο κίνδυνος είτε νοσηλείας είτε

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This