Γυναίκα 53 ετών απέκτησε επιδερμίδα 23χρονης χάρη σε επαναστατική μέθοδο αντιγήρανσης

Must Read

Ερευνητές στη Βρετανία κατάφεραν να κάνουν 53χρονη να αποκτήσει ξανά επιδερμίδα 23χρονης χάρη σε μέθοδο αντιγήρανσης των κυττάρων του δέρματος, η οποία ανοίγει τον δρόμο ώστε να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας επεμβάσεις αισθητικής, όπως το λίφτινγκ και το botox.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Babraham, του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, αναπρογραμμάτισαν τα κύτταρα του δέρματος της 53χρονης γυναίκας έτσι ώστε όχι μόνο να μοιάζουν, αλλά και να συμπεριφέρονται όπως εκείνα μιας 23χρονης, γυρίζοντας ουσιαστικά το βιολογικό ρολόι 30 χρόνια πίσω.

«Θυμάμαι την ημέρα που πήρα τα αποτελέσματα και δεν πίστευα ότι πράγματι μερικά κύτταρα ήταν 30 χρόνια νεότερα από ό,τι θα έπρεπε να είναι. Ηταν μια συναρπαστική ημέρα» δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Γουλφ Ρέικ. Οπως είπε, μία από τις πρώτες εφαρμογές αναμένεται να είναι η ανάπτυξη φαρμάκων που θα ξανανιώνουν το δέρμα των ηλικιωμένων, ιδίως όσων έχουν υποστεί βλάβες λόγω καψίματος ή κοψίματος.

Οι ερευνητές αισιοδοξούν μάλιστα ότι στο μέλλον θα καταφέρουν να κάνουν κάτι ανάλογο και με άλλους ιστούς του σώματος, όπως μύες, ήπαρ και κύτταρα του αίματος. Στην έρευνα, που δημοσίευσαν στο περιοδικό «eLife», εξέφρασαν την ελπίδα ότι η τεχνική κάποια ημέρα θα αξιοποιηθεί για να μένουν οι άνθρωποι υγιείς όσο γίνεται περισσότερο χρόνο, έτσι ώστε η ολοένα μεγαλύτερη επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής να συνδυάζεται και με πιο υγιή ζωή. Ο τελικός στόχος είναι η ανάπτυξη αντιγηραντικών θεραπειών για παθήσεις που εξαρτώνται σημαντικά από την ηλικία, όπως ο διαβήτης, η καρδιοπάθεια και οι νευρολογικές διαταραχές. Μερικοί οραματίζονται ένα «ελιξίριο» νεότητας με τη μορφή αντιγηραντικού χαπιού, που θα ξανανιώνει όλο το σώμα.

Πάντως, η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, και πολλά εμπόδια πρέπει να υπερπηδηθούν (μεταξύ άλλων, η μέθοδος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου), προκειμένου η τεχνολογία να βγει από το εργαστήριο και να αξιοποιηθεί κλινικά με ασφάλεια. Ομως η νέα μελέτη δείχνει ότι καταρχήν είναι εφικτή η αναζωογόνηση των κυττάρων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This