Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας καθυστερεί τη γήρανση του εγκεφάλου

Must Read

Η εκμάθηση ξένης γλώσσας ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθυστερήσει κανείς τη γήρανση του εγκεφάλου, αφού νέα έρευνα έδειξε ότι οι δίγλωσσοι άνθρωποι καθυστερούν να απολέσουν τις γνωστικές λειτουργίες τους.

Ερευνητές του HSE University της Μόσχας και του Northumbria University της Αγγλίας ζήτησαν από μια ομάδα ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών να τους πουν αν γνωρίζουν κάποια ξένη γλώσσα και το επίπεδο αυτής. Εν συνεχεία εξέτασαν τις γνωστικές τους ικανότητες. Οπως διαπίστωσαν, όσο καλύτερα γνώριζε κάποιος μια ξένη γλώσσα και όσο μεγαλύτερη ευχέρεια είχε σε αυτή τόσο καλύτερα τα πήγε στο τεστ.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το υψηλότερο επίπεδο γνωστικών ικανοτήτων που είχαν οι δίγλωσσοι εθελοντές οφειλόταν στο γεγονός ότι ο εγκέφαλός τους ερχόταν σε καθημερινή βάση αντιμέτωπος με πολλαπλές προκλήσεις, καθώς έπρεπε διαρκώς να αλλάζει από το ένα γλωσσικό σύστημα στο άλλο.

«Σε αντίθεση με άλλους παράγοντες που διαμορφώνουν τα γνωστικά μας αποθέματα, η διγλωσσία είναι μοναδική, με την έννοια ότι είναι συνεχώς παρούσα στις ζωές μας. Μπορούμε να ξεκινήσουμε ή να σταματήσουμε τη γυμναστική, να αλλάζουμε δίαιτες ή δουλειές, όμως η γλώσσα παραμένει διαρκώς μέσα μας» ανέφερε ο Φεντερίκο Γκάλοοου, ερευνητής του HSE κι ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο «Frontiers in Psychology».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This