Διπλή απειλή με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία

Εκτός από τον κορωνοϊό τώρα οι γονείς ανησυχούν και για την ηπατίτιδα στα παιδιά, μετά την επιστροφή τους στο σχολείο

Must Read

Διάχυτη είναι πλέον η ανησυχία χιλιάδων γονέων για την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, καθώς αυτή συνοδεύεται από μια διπλή απειλή για την υγεία των παιδιών.
Και αν οι περισσότερες οικογένειες έχουν εξοικειωθεί με τον κορωνοϊό, με δεδομένο πως η συντριπτική πλειονότητα των παιδιών τον περνάει σχεδόν χωρίς συμπτώματα, τα δεδομένα για την επιδημία της ηπατίτιδας είναι τελείως διαφορετικά.

Παρότι τα περιστατικά ηπατίτιδας χαρακτηρίζονται από τους επιστήμονες ιδιαίτερα σπάνια, το γεγονός πως ακόμα και σήμερα παραμένει άγνωστη η αιτία που την προκαλεί στα παιδιά εντείνει τον φόβο και την αγωνία. Αν και έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τέσσερις θάνατοι και άλλα 17 περιστατικά αποδείχθηκαν εξαιρετικά σοβαρά, ανάμεσα σε εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο έχουν παρουσιαστεί μόλις 200 κρούσματα.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, 114 κρούσματα καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, 19 στις ΗΠΑ, 13 στην Ισπανία, 12 στο Ισραήλ, έξι στη Δανία, πέντε στην Ιρλανδία, τέσσερα στην Ολλανδία, δύο στην Ιταλία, δύο στη Νορβηγία, δύο στη Γαλλία, ένα στη Ρουμανία και ένα στο Βέλγιο.

«Ένοχος» ο αδενοϊός

Σχολιάζοντας το μέγεθος της διασποράς αυτής της νέας άγνωστης ασθένειας που εμφανίστηκε ξαφνικά στα παιδιά, ο καθηγητής Παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμβολιασμών του υπουργείου Υγείας Γεώργιος Χρούσος υποστηρίζει ότι «ένοχος» είναι ο αδενοϊός, ο οποίος εντοπίστηκε σε περισσότερα από τα μισά περιστατικά.

«Ενα 70% των περιστατικών βγήκε θετικό στον αδενοϊό. Οχι όλα τα περιστατικά. Οπότε δεν ξέρουμε σίγουρα, αλλά πιθανολογούμε ότι έχει σχέση με τον αδενοϊό. Αυξήθηκαν και οι θάνατοι και έχουμε 17 μεταμοσχεύσεις ήπατος» σημείωσε ο καθηγητής.
Οσον αφορά την ανησυχία των ειδικών για το ζήτημα της μετάδοσης στα σχολεία, ο κ. Χρούσος ήταν κατηγορηματικός, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση μετάδοσης από το ένα παιδί στο άλλο.

«Στα σχολεία δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την ηπατίτιδα. Αυτή η ηπατίτιδα που ανακοινώθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και σε πολλές άλλες χώρες είναι πολύ σπάνια και δεν πρέπει να μεταδίδεται. Δηλαδή, οι κοντινοί άνθρωποι, οι συγγενείς και η οικογένεια αυτών των παιδιών που έπαθαν ηπατίτιδα δεν έχουν πάθει τίποτα. Δεν έχουμε δει κρούσματα μαζεμένα, για να ανησυχήσουμε για τη μετάδοση» τόνισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This