Οξεία Ηπατίτιδα: Στην… Ιταλία στέλνει ο Πλεύρης όσους χρειαστούν μεταμόσχευση

Από το 2008 σταμάτησαν οι μεταμοσχεύσεις στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Must Read

Επισήμως επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα τρία κρούσματα παιδικής οξείας ηπατίτιδας στη χώρα μας, ωστόσο ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Η επιδημία οξείας ηπατίτιδας στα παιδιά, αδιευκρίνιστης αιτιολογίας, δεν «ίδρωσε το αυτί» του Υπουργού Υγείας για την ανάγκη επανεκκίνησης των μεταμοσχεύσεων ήπατος σε παιδιά στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται πως μεταμοσχεύσεις γινόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μέχρι το 2008 και έκτοτε τα περιστατικά παραπέμπονται στο εξωτερικό, στο πλαίσιο διάλυσης του Ε.Σ.Υ.

Ο Θάνος Πλεύρης, έσπευσε σήμερα, μετά την επιβεβαίωση των τριών πρώτων κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, να περηφανευτεί λέγοντας πως ακόμη και στο απευκταίο σενάριο που χρειαστεί μεταμόσχευση, ήδη υπάρχει σύμβαση με δύο κέντρα στη Ρώμη και στο Παλέρμο.

«Υπάρχει μία πλήρης ετοιμότητα, αλλά δεν έχουμε αυτή τη στιγμή μία εικόνα που να μας οδηγεί σε μία μεγαλύτερη έξαρση. Είμαστε υπό παρακολούθηση, όχι σε εφησυχασμό, αλλά δεν έχουμε χαρακτηριστικά που θα πρέπει να ανησυχεί πληθυσμός», τόνισε στον Real FM, ο υπουργός.

Τα τρία παιδιά που εμφάνισαν τα συμπτώματα οξείας ηπατίτιδας είναι καλά στην υγεία τους, ενώ πρόκειται για δύο βρέφη 14 μηνών και ένα παιδί 10 ετών απο την Αθήνα. Ο ΕΟΔΥ, θα πραγματοποιεί έλεγχο ανά 15 μέρες περίπου, εξετάζοντας τα περιστατικά που εμφανίζουν παρόμοια συμπτωματολογία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This