Ευλογιά των πιθήκων: SOS από τους ειδικούς για άμεση λήψη μέτρων από ΠΟΥ – κυβερνήσεις

Must Read

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν μερικοί από τους πιο σημαντικούς ειδικούς παγκοσμίως στις μολυσματικές ασθένειες για το ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων.

Ασκούν μάλιστα πιέσεις για την αμεσότερη λήψη μέτρων από τις παγκόσμιες αρχές υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κλιμακούμενο ξέσπαμα της ευλογιάς των πιθήκων, η οποία ήδη έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 20 χώρες. 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι κυβερνήσεις και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν θα πρέπει να επαναλάβουν τα λάθη που έγιναν στην αρχή της πανδημίας COVID-19, με συνέπεια την καθυστέρηση του εντοπισμού περιστατικών μόλυνσης που βοήθησε στην εξάπλωση του ιού.

Να υπάρξουν ξεκάθαρες οδηγίες

Παρά το γεγονός ότι η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι τόσο μεταδοτική και τόσο επικίνδυνη όπως η COVID-19, οι εν λόγω επιστήμονες, υποστηρίζουν πως είναι ανάγκη να υπάρξουν πιο ξεκάθαρες οδηγίες για το πως πρέπει να απομονωθεί κάποιος, που έχει μολυνθεί από την ευλογιά των πιθήκων, αλλά και πιο εξειδικευμένη πληροφόρηση για τον τρόπο προστασίας των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με ενδεχόμενη μόλυνσή τους, όπως και για τη βελτίωση των διαγνωστικών τεστ, αλλά και για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Διαβάστε επίσης: 

Ευλογιά των πιθήκων: Τέσσερα αναπάντητα ερωτήματα

Αθηνά Λινού: «Να μην ανησυχούμε για την ευλογιά των πιθήκων, αλλά να προσέχουμε»

Ευλογιά των πιθήκων: Ο ΕΟΔΥ έβαλε τέλος στις θεωρίες ότι «χτυπά» μόνο τους gay

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This