Φόβοι για υπερμετάδοση του κορωνοϊού από κατασκηνώσεις

Must Read

Για ακόμα ένα καλοκαίρι, οι παιδικές κατασκηνώσεις κινδυνεύουν να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, προκαλώντας ανησυχία στους γονείς αλλά και στους ειδικούς. Το πρόβλημα άρχισε να κάνει την εμφάνισή του στις κατασκηνώσεις της βόρειας Ελλάδας, όπου έχουν ήδη εντοπιστεί δεκάδες κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις κατασκηνώσεις αντιμετώπισαν ανάλογα προβλήματα και κλήθηκαν να τα διαχειριστούν. Στην πρώτη, η οποία λειτουργεί στη Χαλκιδική, τουλάχιστον 20 παιδιά σε σύνολο 300 παρουσίασαν συμπτώματα και οι γονείς τους κλήθηκαν να τα παραλάβουν.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά μια εταιρία η οποία λειτουργεί δύο κατασκηνώσεις. Στη μία, η οποία άνοιξε πρώτη, διαπιστώθηκε κρούσμα από την πρώτη μέρα, παρότι το παιδί είχε αρνητικό τεστ. Στη συνέχεια, σε συνολικά 350 παιδιά, εντοπίστηκαν άλλα 17 κρούσματα τα οποία επέστρεψαν στο σπίτι τους.

Η τρίτη περίπτωση αφορά επίσης κατασκήνωση που λειτουργεί στη Χαλκιδική, στην οποία εντοπίστηκαν περίπου 10 κρούσματα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, η εταιρία αποφάσισε να ζητά για την επόμενη κατασκηνωτική περίοδο rapid test έως 48 ωρών.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Λειτουργών Παιδικών Κατασκηνώσεων Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας Ανδρέας Μιχαλούδης επεσήμανε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς οι κατασκηνώσεις έχουν συσσωρευμένη εμπειρία διαχείρισης αντίστοιχων κρίσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This