Αιματολογικές εξετάσεις ανιχνεύουν νέους τύπους καρκίνου

Must Read

Πειραματική εξέταση αίματος κατάφερε να εντοπίσει περισσότερους από 20 διαφορετικούς τύπους καρκίνου, ανοίγοντας τον δρόμο για την ταχύτερη διάγνωση της ασθένειας. Αυτό σημαίνει ότι θα λάβουν γρηγορότερα την κατάλληλη θεραπεία, αυξάνοντας τις πιθανότητες να νικήσουν τον καρκίνο.

Το νέο αιματολογικό τεστ παρουσίασαν στο συνέδριο της European Society for Medical Oncology στη Βαρκελόνη ερευνητές με επικεφαλής τον δρα Geoffrey Oxnard του αμερικανικού ινστιτούτου Boston’s Dana-Farber Cancer Institute, που ανήκει στο Harvard Medical School. Η εξέταση βασίζεται στην ανάλυση αίματος για τον εντοπισμό αλλοιωμένων τμημάτων του DNA, που μπαίνουν στην κυκλοφορία του αίματος όταν πεθαίνει κάποιο καρκινικό κύτταρο.

Εξετάσεις

Ειδικότερα, οι ερευνητές εξέτασαν 3.500 δείγματα αίματος, από τα οποία τα 1.500 ανήκαν σε καρκινοπαθείς και τα 2.000 σε υγιείς εθελοντές. Χάρη στο αιματολογικό τεστ κατάφεραν να εντοπίσουν το 93% των ασθενών με καρκίνο στο στάδιο τέσσερα, το 85% με καρκίνο στο στάδιο τρία, το 76% με καρκίνο στο στάδιο δύο και το 32% των ασθενών με καρκίνο στο πρώτο στάδιο.

Μεταξύ των περισσότερων από 20 τύπων καρκίνου που διαγνώστηκαν ήταν ο καρκίνος σε μαστό, οισοφάγο, στομάχι, κεφάλι, λαιμό, πνεύμονες, ωοθήκες, χοληδόχο κύστη, παχύ έντερο και πάγκρεας, καθώς επίσης λεμφοκυτταρική λευχαιμία και πολλαπλό μυέλωμα. Πριν, όμως, γίνει διαθέσιμη η αιματολογική εξέταση, απαιτούνται ευρύτερες έρευνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This