Τα οφέλη του μαύρου τσαγιού – Ένα ποτήρι την ημέρα είναι αρκετό για δείτε διαφορά

Must Read

Την πιο φημισμένη παγκοσμίως συνήθεια των Βρετανών καλό θα ήταν να υιοθετήσουν όσοι θέλουν να ζήσουν περισσότερα χρόνια. Από ό,τι φαίνεται, η καθημερινή κατανάλωση τσαγιού, ιδιαίτερα του μαύρου τσαγιού, προσφέρει μακροζωία, καθώς μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Ενα ποτήρι μαύρο τσάι την ημέρα είναι αρκετό για να δει κανείς διαφορά, αν και, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, η μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου είναι μεγαλύτερη για όσους πίνουν δύο ή περισσότερα μαύρα τσάγια τη μέρα, καθώς φτάνει το 13%.

Την ανακάλυψη παρουσίασαν ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Maki Inoue-Choi του Τμήματος Επιδημιολογίας και Γενετικής του Καρκίνου στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, στην έρευνα που δημοσίευσαν στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Annals of Internal Medicine». Η μελέτη βασίστηκε στην ανάλυση στοιχείων για περίπου 500.000 ανθρώπους 40 έως 69 ετών, από τους οποίους το 85% έπινε τακτικά τσάι και, από αυτούς, το 89% μαύρο τσάι.

Σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου τσάι, εκείνοι που έπιναν τουλάχιστον δύο κούπες μαύρο τσάι καθημερινά είχαν 9% έως 13% μικρότερο κίνδυνο θανάτου. Η μείωση του κινδύνου ίσχυε ανεξάρτητα από το αν κάποιος έπινε παράλληλα καφέ, έβαζε ζάχαρη ή γάλα στο τσάι του, το έπινε ζεστό ή κρύο. Κατά συνέπεια, όσοι κατανάλωναν μαύρο τσάι κάθε μέρα είχαν αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου το αγαπημένο ρόφημα των Βρετανών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This