Κάτοικος Κορυδαλλού με προσωπικό γιατρό στη Σάμο! Τα ευτράπελα του νέου θεσμού

Must Read

Μπορεί το υπουργείο Υγείας να αυτοθαυμάζεται για τον θεσμό του προσωπικού γιατρού, μιλώντας για μια μεγάλη μεταρρύθμιση, όμως τα δεδομένα και τα στοιχεία δείχνουν πως η ασυνεννοησία και τα προβλήματα παραμένουν. Μέχρι στιγμής στον θεσμό του προσωπικού γιατρού έχουν συμβληθεί 3.500 γιατροί, εκ των οποίων όμως μόνο περίπου 1.000 είναι ιδιώτες, ενώ οι υπόλοιποι είναι των Κέντρων Υγείας και εντάσσονται υποχρεωτικά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αθήνα, όπου οι εγγραφές πολιτών είναι χιλιάδες, όμως οι γιατροί που έχουν συμβληθεί είναι ελάχιστοι. Το αποτέλεσμα είναι η κάλυψη των αναγκών να αγγίζει μετά βίας το 50%, με τους πολίτες να έρχονται αντιμέτωποι με τραγελαφικές καταστάσεις.

Τέτοιες ιστορίες μάς μετέφεραν δύο αναγνώστες, ο πρώτος εκ των οποίων μας είπε πως η θεία του, η οποία έχει κινητικά προβλήματα, βρήκε γιατρό στην Παιανία, ενώ μένει στον… Πειραιά, ενώ ο δεύτερος κατήγγειλε πως αναγκάστηκε να γράψει τη μητέρα του στη Σάμο, ενώ μένει στον Κορυδαλλό!

Τα δεδομένα αλλά και οι αποκαλύψεις των αναγνωστών αποδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο αυτό που εδώ και καιρό έχει επισημανθεί και δεν είναι άλλο από το ότι οι ιδιώτες γιατροί δεν έχουν πειστεί για τις προθέσεις του υπουργείου. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως ο ΠΙΣ προσέφυγε στο ΣτΕ καταθέτοντας αίτηση για ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία ορίζονται κίνητρα και αντικίνητρα για την εγγραφή πολιτών σε προσωπικό γιατρό.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο θεσμός του προσωπικού γιατρού θα ισχύσει ή θα γίνουμε μάρτυρες ακόμα μιας αποτυχημένης προσπάθειας ανασύστασης της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This