Φθινοπωρινό «restart»! 5 tips για απώλεια κιλών που πήραμε στις διακοπές

Must Read

Λίγο τα βραδινά μαζώματα σε ταβερνάκια, λίγο τα πολύ δροσιστικά αλλά με θερμίδες κοκτέιλ που ήπιες στην παραλία, λίγο τα παγωτά που έπαψες να μετράς όπως όταν ήσουν παιδί αλλά και πάλι έφαγες αρκετά, όλα αυτά έχουν προσθέσει στο σώμα σου μερικά κιλά, αλλά κυρίως την αίσθηση ότι θέλεις να κάνεις μια νέα αρχή με το κεφάλαιο «σώμα», να γυμναστείς και να αποκτήσεις πιο υγιεινές συνήθειες διατροφής, αλλά και ζωής.

  • Από τη Σοφία Τικταμπανίδη

Υπάρχουν 5 απλά πράγματα που μπορείς και μόνος σου να ξεκινήσεις ώστε να βοηθήσεις το σώμα σου να κατευθυνθεί προς τον στόχο σου!

1 Παλιά συμβουλή αλλά πάντα επίκαιρη και πάντα στηριζόμενη σε πολλές μελέτες: Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα δυναμικό πρωινό! Προτίμησε μια πηγή πρωτεΐνης, όπως το αβγό, το τυρί, το γάλα ή το γιαούρτι, και μια πηγή καλών υδατανθράκων, όπως το ψωμί ολικής άλεσης, τα φρούτα, το παξιμάδι και το μούσλι.

2 Μην ξεχνάς κατά τη διάρκεια της ημέρας να καταναλώνεις υγιεινά σνακ. Να θυμάσαι πως το πιο υγιεινό είναι τα φρούτα που, ούτως ή άλλως, δεν θα τα καταναλώσεις αν τα αφήσεις για αργά το βράδυ. Προτίμησε φρέσκα φρούτα εποχής, αποξηραμένα φρούτα, σταφίδες. Και οι ξηροί καρποί είναι μια πολύ εύκολη και υγιεινή επιλογή, αρκεί να είναι ανάλατοι και άψητοι.

3 Οι σαλάτες είναι ο πιο σημαντικός σύμμαχος στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος. Εχουν μηδαμινές θερμίδες, προσφέρουν ποικιλία στο μενού, κορεσμό και γεύση. Αν μέσα σε μια σαλάτα προσθέσεις και μια πηγή πρωτεΐνης, όπως κοτόπουλο, ψάρι, αβγό, γαρίδες, τόνος, τότε έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις ένα πολύ χορταστικό και υγιεινό γεύμα.

4 Μην ξεχνάς να πίνεις νερό!

5 Είναι πολλοί αυτοί που έκοψαν το βραδινό χωρίς να αλλάξουν καμία άλλη διατροφική τους συνήθεια και έχασαν βάρος! Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι επιστημονικά δεδομένα υποστηρίζουν ότι το βράδυ έχουμε την τάση να χαλαρώνουμε τρώγοντας περισσότερο λιπαρές και παχυντικές τροφές. Προσοχή, όσοι εργάζονται δεν έχουν θέμα, αν καταναλώνουν το μεγάλο γεύμα τους το βράδυ, αρκεί να περιμένουν 2-3 ώρες μέχρι να πάνε για ύπνο και, φυσικά, να καταναλώνουν το σωστό γεύμα, π.χ. δύο μπιφτέκια με ένα φλιτζάνι ρύζι και όχι τέσσερα κομμάτια πίτσα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This