Τρίτη 11/5/2021

«Μπάχαλο» στα νοσοκομεία: Κόβουν τις κανονικές άδειες των γιατρών για να αποφύγουν τα «λουκέτα»

Την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.).

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η υγειονομική περιφέρεια Αττικής (ΥΠΕ) «κόβει» τις κανονικές άδειες των γιατρών που είχαν από προηγούμενα έτη και οι οποίες δεν είχαν χορηγηθεί λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Με παράνομη απόφαση του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ περικόπτονται οι κανονικές άδειες Νοσηλευτών, Γιατρών παρελθόντων ετών που δεν χορηγήθηκαν λόγω έλλειψης Προσωπικού

Κάθε καλοκαίρι ζούμε τραγελαφικές καταστάσεις με τις ελλείψεις Προσωπικού των Υγειονομικών Μονάδων ειδικά των νησιών.

Σε πολλά Κέντρα Υγείας των νησιών του Αιγαίου και άλλων περιοχών οφείλονται στο Προσωπικό εκατοντάδες repo και κανονικές άδειες στο Προσωπικό παρελθόντων ετών.
Παρότι κατ’ επανάληψη αιτήθηκαν τη χορήγηση των αδειών τους δεν χορηγήθηκαν για να αποφευχθούν λουκέτα σε Υγειονομικές Μονάδες.

Γιατροί, Νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που ήταν αναγκασμένοι να δουλεύουν νυχθημερόν στις Υγειονομικές Μονάδες, χωρίς να τους χορηγούνται τα ρεπό και οι κανονικές άδειες, αντί λοιπόν να τους επιβραβεύσει η Διοίκηση της ΥΠΕ, έρχεται ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ και με μία απόφαση περικόπτει τις κανονικές άδειες των προηγούμενων ετών προ του 2018.

Επιβεβλημένη είναι η πρόσληψη Προσωπικού και η χορήγηση των οφειλόμενων ημερών άδειας στο Προσωπικό.

Δεν γνωρίζει ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ ότι το Προσωπικό, Γιατροί, Νοσηλευτές δεν μπορούν να λείπουν όταν δεν αναπληρώνονται.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ