Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης δημιουργήθηκε gadget για την αντιμετώπιση της φαλάκρας

Must Read

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης ερευνητές στην Κίνα δημιούργησαν πρωτοποριακό gadget, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της φαλάκρας στη ρίζα της.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Πειράματα που έκανε σε ποντικούς η ερευνητική ομάδα της Lina Wang του κινεζικού Qingdao University of Science and Technology, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό «Nano Letters», στέφθηκαν με επιτυχία. Εδειξαν ότι το gadget με τη μορφή τσιρότου, που χρησιμοποιεί μικροσκοπικές βελόνες για να χορηγήσει ένα τεχνητό ένζυμο στη ρίζα της τρίχας, συντελεί στη μείωση της τριχόπτωσης, η οποία είναι η ρίζα του προβλήματος τόσο της ανδρικής όσο και της γυναικείας αλωπεκίας.

Οι ερευνητές εξήγησαν ότι το τεχνητό ένζυμο που δημιούργησε η τεχνητή νοημοσύνη εξουδετερώνει τις εξαιρετικά δραστικές χημικές ουσίες του ανθρώπινου οργανισμού που αποδυναμώνουν την τρίχα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, διαπιστώθηκε ότι το gadget βοήθησε στην αναζωογόνηση της τρίχας μέσα σε 13 ημέρες χρήσης, κάνοντας πιο πυκνό το τρίχωμα των ποντικών.

Αυτό αφήνει σοβαρές ελπίδες στους ερευνητές ότι οι άνθρωποι που βλέπουν τα μαλλιά τους να αραιώνουν θα αποκτήσουν ξανά πυκνά και δυνατά μαλλιά. Βασίζουν την αισιοδοξία τους και στα πειράματα σε ανθρώπινα δερματικά κύτταρα που έκαναν στο εργαστήριο. Διαπίστωσαν ότι το τεχνητό ένζυμο μείωσε σημαντικά την ποσότητα των ελεύθερων ριζών που προκαλούν ζημιά στην τρίχα, χωρίς να προκαλέσει καμία βλάβη στα κύτταρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This