Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Ξέμειναν από αντιγριπικά εμβόλια τα φαρμακεία

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Έλλειψη παρουσιάζουν τα αντιγριπικά εμβόλια, καθώς το 25% που διατέθηκε στα φαρμακεία της χώρας από την αρχή του Οκτωβρίου εξαντλήθηκε, με συνέπεια τις τελευταίες ημέρες να μην μπορούν να τα προμηθευτούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Γι’ αυτό ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Βασίλη Πλαγιαννάκο, να παραταθεί έως τις 15 Νοεμβρίου η ισχύς των συνταγών που έχουν ήδη εκδοθεί και των συνταγών που εκδίδονται από τώρα και στο εξής, οπότε θα έχει ομαλοποιηθεί ο εφοδιασμός της αγοράς.

Τέλη Οκτωβρίου

«Η εταιρεία Vianex, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διάθεση του εμβολίου Vaxigrip και είναι η εταιρεία με τις μεγαλύτερες προπαραγγελίες για τη φετινή χρονιά, μας ενημέρωσε ότι το 75% των ποσοτήτων της πρόκειται να διανεμηθεί στις φαρμακαποθήκες στα τέλη Οκτωβρίου. Το 25% έχει ήδη διανεμηθεί από τις αρχές του μήνα, ωστόσο οι ποσότητες έχουν εξαντληθεί, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που αδυνατούν να προμηθευτούν τα εμβόλια» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο ΠΦΣ.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αφορά τις συνταγές του αντιγριπικού εμβολίου που λήγουν, καθώς οι ασφαλισμένοι αδυνατούν να τις εκτελέσουν εξαιτίας του προαναφερθέντος ζητήματος.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ