Ξέμειναν από αντιγριπικά εμβόλια τα φαρμακεία

Must Read

Έλλειψη παρουσιάζουν τα αντιγριπικά εμβόλια, καθώς το 25% που διατέθηκε στα φαρμακεία της χώρας από την αρχή του Οκτωβρίου εξαντλήθηκε, με συνέπεια τις τελευταίες ημέρες να μην μπορούν να τα προμηθευτούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Γι’ αυτό ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Βασίλη Πλαγιαννάκο, να παραταθεί έως τις 15 Νοεμβρίου η ισχύς των συνταγών που έχουν ήδη εκδοθεί και των συνταγών που εκδίδονται από τώρα και στο εξής, οπότε θα έχει ομαλοποιηθεί ο εφοδιασμός της αγοράς.

Τέλη Οκτωβρίου

«Η εταιρεία Vianex, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διάθεση του εμβολίου Vaxigrip και είναι η εταιρεία με τις μεγαλύτερες προπαραγγελίες για τη φετινή χρονιά, μας ενημέρωσε ότι το 75% των ποσοτήτων της πρόκειται να διανεμηθεί στις φαρμακαποθήκες στα τέλη Οκτωβρίου. Το 25% έχει ήδη διανεμηθεί από τις αρχές του μήνα, ωστόσο οι ποσότητες έχουν εξαντληθεί, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που αδυνατούν να προμηθευτούν τα εμβόλια» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο ΠΦΣ.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αφορά τις συνταγές του αντιγριπικού εμβολίου που λήγουν, καθώς οι ασφαλισμένοι αδυνατούν να τις εκτελέσουν εξαιτίας του προαναφερθέντος ζητήματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This