Νέα συνδυαστική προσέγγιση βακτηριακής θεραπείας για τον καρκίνο του πνεύμονα

Must Read

Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί μία από τις πιο θανατηφόρες μορφές της επάρατης νόσου σε όλο τον κόσμο, με πολλές από τις διαθέσιμες θεραπείες να έχουν αποδειχτεί αναποτελεσματικές, αφήνοντας τους ασθενείς με πολύ λίγες επιλογές.

Μια πολλά υποσχόμενη νέα στρατηγική για τη θεραπεία του καρκίνου ήταν η βακτηριακή θεραπεία. Αλλά αν και αυτή μέθοδος έχει εξελιχθεί γρήγορα από εργαστηριακά πειράματα σε κλινικές δοκιμές τα τελευταία πέντε χρόνια, η πιο αποτελεσματική θεραπεία για ορισμένους τύπους καρκίνου μπορεί να είναι σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το iatropedia, ερευνητές του πανεπιστημίου Columbia στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι εφηύραν την πρώτη στρατηγική για να συνδυάσουν βακτηριακή και φαρμακευτική θεραπεία ενάντια στον καρκίνο του πνεύμονα. Η νέα τους μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports, συνδυάζει βακτηριακές με άλλες μεθόδους θεραπείας για τη βελτίωση της συνολικής αποτελεσματικότητας χωρίς καμία πρόσθετη τοξικότητα για τον ασθενή. Αυτή η νέα προσέγγιση ήταν σε θέση να αναλύσει γρήγορα τις βακτηριακές θεραπείες και να τις ενσωματώσει με επιτυχία με τις τρέχουσες στοχευμένες θεραπείες για τον καρκίνο του πνεύμονα.

«Οραματιζόμαστε μια γρήγορη και επιλεκτική επέκταση της μεθόδου μας για να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της θεραπείας για συμπαγείς όγκους», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας, Dhruba Deb, συνεργάτης ερευνητής που μελετά την επίδραση των βακτηριακών τοξινών στον καρκίνο του πνεύμονα στο εργαστήριο Βιοϊατρικής Μηχανικής του καθηγητή Tal Danino και συμπλήρωσε: «Ως κάποιος που έχει χάσει αγαπημένα πρόσωπα από καρκίνο, θα ήθελα να δω αυτήν τη στρατηγική να φτάσει μέχρι τους ασθενείς στο μέλλον».

Πώς έγινε η έρευνα

Η ομάδα χρησιμοποίησε αλληλουχία RNA για να ανακαλύψει το πώς τα καρκινικά κύτταρα αντιδρούσαν στα βακτήρια σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο. Βάσισαν την υπόθεσή τους στο ότι οι μοριακές οδοί των καρκινικών κυττάρων βοηθούσαν τα κύτταρα να είναι ανθεκτικά στη βακτηριακή θεραπεία.

Για να τεστάρουν την υπόθεσή τους, οι ερευνητές απέκλεισαν αυτές τις οδούς με τρέχοντα αντικαρκινικά φάρμακα και έδειξαν ότι ο συνδυασμός των φαρμάκων με βακτηριακές τοξίνες είναι πιο αποτελεσματικός στην εξάλειψη των καρκινικών κυττάρων του πνεύμονα. Επικύρωσαν αυτόν τον θεραπευτικό συνδυασμό σε μοντέλα ποντικών με καρκίνο του πνεύμονα.

«Αυτή η νέα μελέτη περιγράφει μια συναρπαστική νέα μέθοδο ανάπτυξης φαρμάκων που δεν είχε διερευνηθεί προηγουμένως για τον καρκίνο του πνεύμονα: τη χρήση τοξινών από βακτήρια», δήλωσε ο Upal Basu Roy, εκτελεστικός διευθυντής έρευνας στο LUNGevity Foundation των ΗΠΑ και συνέχισε λέγοντας: «Τα προκλινικά δεδομένα που παρουσιάζονται στην δημοσίευση του Columbia παρέχουν ένα ισχυρό σκεπτικό για συνέχιση της έρευνας σε αυτόν τον τομέα, ανοίγοντας έτσι τη δυνατότητα νέων θεραπευτικών επιλογών για ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο στον πνεύμονα».

Ο Deb σχεδιάζει να επεκτείνει τη στρατηγική του σε μεγαλύτερες μελέτες σε προκλινικά μοντέλα δύσκολων στη θεραπεία καρκίνων του πνεύμονα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This