Πώς τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα μπορούν να μετατραπούν σε «όπλο» για την υγεία

Περιέχουν μια ουσία η οποία μπορεί να μετατραπεί σε «όπλο» κατά του καρκίνου

Must Read

Τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα φαίνεται ότι κρύβουν στις βελόνες τους το φετινό «θαύμα των Χριστουγέννων». Ερευνητές στην Ισπανία ανακάλυψαν ότι περιέχουν μια ουσία η οποία μπορεί να μετατραπεί σε φυσικό όπλο για την αντιμετώπιση του καρκίνου του στόματος και σχεδιάζουν να τη χρησιμοποιήσουν σε οδοντόκρεμες.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον δρα Bartosz Tylkowski του ισπανικού Centre Tecnològic de Catalunya, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα του Multidisciplinary Digital Publishing Institute, αποξήρανε βελόνες από φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Στη συνέχεια τις άλεσε και από το απόσταγμα της σκόνης που δημιουργήθηκε απομόνωσε την ουσία λουτεολίνη.

Οταν χορήγησε τη λουτεολίνη στο εργαστήριο σε κύτταρα καρκίνου του στόματος, διαπίστωσε ότι μειώθηκε στο μισό η ταχύτητα αύξησης του καρκινικού όγκου. Επιπρόσθετα η λουτεολίνη όχι μόνο μείωσε κατά 1/4 τον συνολικό αριθμό των καρκινικών κυττάρων, αλλά έδρασε εξαιρετικά γρήγορα, καθώς το πέτυχε μέσα σε 24 ώρες. «Κάθε χρόνο πετιούνται εκατομμύρια (φυσικά χριστουγεννιάτικα) δέντρα, ενώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως μια πολύτιμη και φθηνή πηγή λουτεολίνης» δήλωσε στη «Sun» ο Tylkowski, προσθέτοντας πως «αποδείξαμε ότι είναι πολλά υποσχόμενη για τη στοματική υγεία».

Το επόμενο βήμα των ερευνητών, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, είναι να συνεργαστούν με εταιρίες, ώστε να προσθέσουν τη λουτεολίνη στις οδοντόκρεμες ή ακόμη και στα υγρά για την πλύση του στόματος, για να δράσει προληπτικά στην εμφάνιση του καρκίνου του στόματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This