«Ιατρός της Χρονιάς» στις ΗΠΑ ο Ελληνας δρ Σταύρος Τομπρής!

Must Read

Το βραβείο «Ιατρός της Χρονιάς» του Ιδρύματος Αγγειακών Δυσπλασιών (Vascular Birthmarks Foundation), που έχει έδρα στις ΗΠΑ, απονεμήθηκε για το 2019 στον Έλληνα ιατρό, Σταύρο Τομπρή, ο οποίος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη.

Η βράβευση έγινε σε ειδική τελετή στο πλαίσιο του ετήσιου αμερικανικού Συνεδρίου Αγγειακών Δυσπλασιών στο Ιρβάιν της Καλιφόρνιας, παρουσία πλήθους συμμετεχόντων, διακεκριμένων ακαδημαϊκών και ιατρών διάφορων ειδικοτήτων. Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση της μακρόχρονης εξαιρετικής συμβολής του Σταύρου Τομπρή στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενών με αγγειακές δυσπλασίες.

Είναι η πρώτη φορά στην 25ετή ιστορία του ιδρύματος που το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται σε ιατρό ο οποίος δραστηριοποιείται επιστημονικά εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Αποδέκτες του ίδιου βραβείου κατά το παρελθόν υπήρξαν καθηγητές και διευθυντές κλινικών σημαντικών ιδρυμάτων των ΗΠΑ.

Ποιος είναι

Ο δρ Σταύρος Τομπρής, MD, PhD, DDS είναι στοματικός και γναθοπροσωπικός χειρουργός. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Είναι επίσης απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ). Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στο πανεπιστήμιο TUFTS της Βοστόνης στις ΗΠΑ. Υπηρέτησε ως διευθυντής στο Τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Σήμερα είναι διευθυντής στο Τμήμα Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στην Ευρωκλινική Αθηνών. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Ταυτόχρονα ήταν χειρουργικός σύμβουλος στην κλινική αγγειακών δυσπλασιών του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Harvard (διευθυντής – καθηγητής, ο dr Martin C. Mihm). Εκπαιδεύτηκε από τον dr Milton Waner στο Νοσοκομείο Παίδων του Αρκάνσας στο αντικείμενο των αιμαγγειωμάτων και των αγγειακών δυσπλασιών.

Ως προσκεκλημένος ομιλητής ο δρ Τομπρής έχει κάνει επιστημονικές παρουσιάσεις σχετικά με τις αγγειακές ανωμαλίες σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια, και θεωρείται πλέον ο κορυφαίος ιατρός στην ειδικότητά του, ενώ η βράβευση αυτή, όπως γίνεται αντιληπτό, τον κατατάσσει στους καλύτερους του κόσμου. Μια τεράστια διάκριση για Έλληνα ιατρό, που δραστηριοποιείται στην πατρίδα μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This