Τα αναψυκτικά με ζάχαρη ευθύνονται για την τριχόπτωση

Must Read

Ενοχα ακόμα και για τη φαλάκρα είναι τα αναψυκτικά με ζάχαρη, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα στην Κίνα. Συγκεκριμένα, ερευνητές στο πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο, έπειτα από μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Nutrients», συμπέραναν ότι τα αναψυκτικά, οι χυμοί με τεχνητά γλυκαντικά και τα ενεργειακά ποτά συμβάλλουν στην τριχόπτωση στους άνδρες.

Οι ερευνητές εξέτασαν 1.028 άνδρες ηλικίας 18 έως 45 ετών στην ηπειρωτική Κίνα, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτηματολόγια για την κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη, προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν, αν κάπνιζαν ή έπιναν, αν είχαν προβλήματα με τα μαλλιά τους, καθώς και για την ψυχική τους υγεία.

Οπως διαπιστώθηκε, όσοι ανέφεραν ότι έπιναν ένα ζαχαρούχο ποτό την ημέρα ή συνολικά ένα έως τρία λίτρα ποτά την εβδομάδα είχαν σχεδόν 30% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τριχόπτωση σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν καθόλου.
Η μεγαλύτερη πρόσληψη γλυκών ροφημάτων συνδέθηκε με μεγαλύτερο κίνδυνο, με τους συμμετέχοντες που ανέφεραν ότι κατανάλωναν περισσότερα από ένα γλυκά ποτά την ημέρα ή σχεδόν 3,5 λίτρα την εβδομάδα να αντιμετωπίζουν 42% υψηλότερο κίνδυνο απώλειας μαλλιών.

Τέλος, στις επιπτώσεις προστίθενται και ψυχολογικές, πέρα από την τριχόπτωση. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι 45 ετών και άνω που καταναλώνουν ζάχαρη πάνω από τον μέσο όρο έχουν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από άγχος, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει απώλεια μαλλιών στους άνδρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This