Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Τα παιδιά χωρισμένων γονιών παχαίνουν

Παίρνουν παραπανίσια κιλά μετά το διαζύγιο

Τα παιδιά, κάτω των έξι ετών, των οποίων οι γονείς έχουν πάρει διαζύγιο είναι πιθανότερο να βάλουν παραπανίσια κιλά τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου.

Η εν λόγω έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά γονιών που πήραν διαζύγιο είχαν κατά μέσο όρο βάλει περισσότερα κιλά μέσα στην επόμενη διετία, σε σχέση με τα παιδιά των οποίων οι γονείς συνέχιζαν να ζουν μαζί την ίδια περίοδο, ενώ ήταν πιθανότερο να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα μέσα στην επόμενη τριετία μετά το χωρισμό.

Οι ερευνητές προτείνουν να αρχίζουν έγκαιρα οι προσπάθειες αποτροπής της παιδικής παχυσαρκίας (π.χ. μέσω άθλησης ή διατροφής) μετά από ένα χωρισμό.

Ποια είναι τα αίτια

Ως αιτίες που τα παιδιά τείνουν να παχύνουν μετά από το χωρισμό των γονιών, η μελέτη αναφέρει το μικρότερο εισόδημα στα νοικοκυριά με ένα γονέα (με συνέπεια τη χειρότερη διατροφή των παιδιών), τον πιο περιορισμένο χρόνο καθενός των χωρισμένων γονιών για να ασχοληθούν με τα παιδιά και τη διατροφή τους, τα λιγότερα χρήματα για εξωσχολικές (π.χ. αθλητικές) δραστηριότητες, τα ψυχολογικά προβλήματα γονέων και παιδιών που, μεταξύ άλλων, οδηγούν σε μεγαλύτερη κατανάλωση (συχνά πρόχειρου) φαγητού κ.α.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ