Το γιαούρτι, ασπίδα στους πνεύμονες

Must Read

Όσοι καταναλώνουν ένα γιαούρτι την ημέρα αντιμετωπίζουν κατά 19% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στους πνεύμονες, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθημερινά γιαούρτι, επισημαίνουν ερευνητές.

Όπως εξηγούν, η προστατευτική επίδραση του γιαουρτιού φαίνεται ότι οφείλεται στο γεγονός πως κάποια από τα προβιοτικά που περιέχει έχουν αντικαρκινική δράση.
Ειδικότερα μελέτησαν τα στοιχεία από 10 προϋπάρχουσες έρευνες, οι οποίες έγιναν στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και την Ασία, και αφορούσαν περισσότερους από 1.400.000 ανθρώπους. Κατέγραψαν πόσο και κάθε πότε έτρωγαν γιαούρτι, και στη συνέχεια ήλεγξαν ποιοι από αυτούς είχαν εμφανίσει καρκίνο των πνευμόνων.

Φυτικές ίνες

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι όσοι έτρωγαν ένα κεσεδάκι γιαούρτι την ημέρα είχαν 19% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο των πνευμόνων. Επίσης, όσοι λάμβαναν υψηλές ποσότητες φυτικών ινών, καταναλώνοντας φρούτα, λαχανικά και ψωμί, κινδύνευαν 15% λιγότερο από καρκίνο των πνευμόνων. Όταν, δε, εξέτασαν την επίδραση που έχει η ταυτόχρονη καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού και φυτικών ινών ανακάλυψαν ότι δρούσαν αθροιστικά. Διαπίστωσαν ότι αυτή η κατηγορία ανθρώπων αντιμετώπιζε μικρότερο κατά 33% κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στους πνεύμονες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This