Ρομπότ επιδιορθώνει βλάβες σε όργανα του ανθρώπινου σώματος

Πώς θα αντικαταστήσετε τα σκευάσματα που λείπουν

Must Read

Επανάσταση στη χειρουργική φέρνει μικρό, ευέλικτο ρομπότ που δημιούργησαν ερευνητές στην Αυστραλία. Διαθέτει 3D βιο-εκτυπωτή, ο οποίος εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα μέσω μιας μικρής τομής και επιδιορθώνει τις βλάβες σε όργανα, εκτυπώνοντας πάνω τους ζωντανά κύτταρα.

Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής του ρομπότ περιέχει το λεγόμενο «βιο-μελάνι», το οποίο αποτελείται από κύτταρα που έχουν καλλιεργηθεί στο εργαστήριο, όπως αναφέρει η ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας «Νέος Κόσμος». Το ρομπότ χρησιμοποιεί αυτά τα κύτταρα για να δημιουργήσει με ακρίβεια στο μέγεθος και στο σχήμα που απαιτείται νέους ιστούς στα κατεστραμμένα ανθρώπινα όργανα. Μπορεί, επίσης, να αφαιρέσει και δυσπρόσιτους όγκους.

Οι ερευνητές δοκίμασαν το ρομπότ σε μια καρδιά αρνιού και θα ακολουθήσουν κλινικές δοκιμές. Εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο για χρήση στα χειρουργεία σε πέντε με εφτά χρόνια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This