Πώς ένα φυτό στο γραφείο μας μπορεί να κάνει «θαύματα»

Ακόμα και ένα μικρό φυτό πάνω στο γραφείο μάς κάνει πιο χαρούμενους, δημιουργικούς και βελτιώνει τη μνήμη

Must Read

Ενα μικρό φυτό πάνω στο γραφείο μας μπορεί να κάνει «θαύματα» για εμάς, τα οποία δεν συνειδητοποιούμε καν, σύμφωνα με ερευνητή βρετανικού πανεπιστημίου. Μας κάνει πιο χαρούμενους, πιο δημιουργικούς και βελτιώνει τη μνήμη μας, εξηγεί.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Ο Sven Batke, λέκτορας Βιολογίας στο Edge Hill University, σε άρθρο που δημοσίευσε στο «The Conversation» αναφέρει ότι οι άνθρωποι είναι προγραμματισμένοι από τη γέννησή τους να είναι κοντά στη φύση. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής στις πόλεις το έχει κάνει πολύ δύσκολο, όμως.

Η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί τοποθετώντας ένα μικρό φυτό, κατά προτίμηση με χρωματιστά λουλούδια, πάνω στο γραφείο στο σπίτι ή στη δουλειά. Ο Batke επικαλείται επιστημονικές έρευνες που έδειξαν ότι η επαφή με το φυτό μέσω της όρασης ή της όσφρησης απελευθερώνει στον εγκέφαλο τις ορμόνες της καλής διάθεσης (ενδορφίνες), με αποτέλεσμα να νιώθει κανείς πιο χαρούμενος.

Επιστημονικές μελέτες κατέληξαν, δε, στο συμπέρασμα ότι να έχει κανείς δίπλα του ένα φυτό συνοδεύεται από μείωση του κινδύνου να υποφέρει από κατάθλιψη ή από συμπτώματα υπερβολικού άγχους.

Αλλες έρευνες, πάντα σύμφωνα με τον λέκτορα, έδειξαν ότι, όταν κάποιος έχει δίπλα του ένα φυτό, βελτιώνονται κατά 20% η ικανότητά του να συγκεντρώνεται στη δουλειά που κάνει και κατά 15%-20% η μνήμη του.

Διαπιστώθηκε, τέλος, ότι τα φυτά που έχουν λουλούδια με έντονα χρώματα διεγείρουν τον εγκέφαλο, και έτσι γίνεται κανείς πιο δημιουργικός.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This