Υγειονομική βόμβα το Ψυχιατρείο Λέρου – Μετανάστες το έχουν μετατρέψει σε άτυπο χοτ σποτ!

Έντονη η ανησυχία των νοσηλευτών και των ασθενών

Must Read

Υγειονομικό ναρκοπέδιο χαρακτηρίζουν το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου οι εργαζόμενοί του, καθώς βλέπουν σε καθημερινή βάση χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν στην ουσία καταλάβει τον αύλειο χώρο, αφήνοντας τα σκουπίδια τους, τα περιττώματά τους και άλλα μολυσματικά αντικείμενα

Οι μετανάστες έχουν βρει καταφύγιο στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, όπου, όμως, η κατάσταση θα έπρεπε να είναι πάντα ασφαλής (υγειονομικά και όχι μόνο) για τους 154 ασθενείς, που νοσηλεύονται εκεί.

Διαβάστε επίσης: Δεν θα εγκατασταθούν μετανάστες στο νοσοκομείο Παναγία της Καλαμαριάς

Αντιθέτως, η αυλή του ψυχιατρικού νοσοκομείου είναι σε άθλια κατάσταση και για το ίδιο το ίδρυμα οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι, αντί να ενδιαφερθεί κάποιος για την απρόσκοπτη λειτουργία του, αυτό συνεχίζει να δουλεύει ως… ένα τεράστιο χοτ σποτ. Μάλιστα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΥΝ, πριν ένα χρόνο στο χώρο του Νοσοκομείου «φιλοξενούνταν» 800 πρόσφυγες/μετανάστες, ενώ φέτος ένα μήνα πριν είχαν τριπλασιαστεί (2.500) και πλέον τετραπλασιάστηκαν, φθάνοντας τους 3.200!

Απηυδισμένοι από την κατάσταση, οι εργαζόμενοι καλούν σε κινητοποιήσεις τη Δευτέρα 11/11 μεταξύ 10.00 και 12.00. Αλλά αυτό που τους ενοχλεί δεν είναι μόνο η βρωμιά.

Δείτε επίσης: Στο νοσοκομείο αστυνομικοί και μετανάστες από συμπλοκές σε κέντρο υποδοχής της Κω (video)

Όπως αναφέρουν, οι… καταληψίες του νοσοκομείου επιτίθενται σε ψυχικά ασθενείς, κλέβουν, προπυλακίζουν και διαταράσσουν την ηρεμία του Νοσοκομείου.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό ζητούν την άμεση αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου, ώστε να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν στην κανονική λειτουργία του!

Ψυχιατρικό Νοσοκομείου Λέρου πράγματα μεταναστών

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΥΝ

Υγειονομικό ναρκοπέδιο το Ψυχιατρικό Νοσοκομείου Λέρου από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εντός του χώρου του Νοσοκομείου.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Καλύπτουμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις του Σωματείου και των Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Λέρου την Δευτέρα 11/11 με τη μορφή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας 10:00 – 12:00.

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείου που νοσηλεύει 154 ψυχικά ασθενείς έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο hot spot προσφύγων και μεταναστών. Κάθε ημέρα μεγαλώνει ο αριθμός των φιλοξενούμενων μετατρέποντας τους χώρους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου σε υγειονομικό ναρκοπέδιο.

Πριν ένα χρόνο στο χώρο του Νοσοκομείου φιλοξενούνταν 800 πρόσφυγες και μετανάστες. Πριν ένα μήνα 2.500 και τώρα αυξήθηκαν σε 3.200 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο εν λόγω hot spot της Λέρου καταφθάνουν πρόσφυγες και μετανάστες και από τα γύρω νησιά Καστελόριζο και Σύμη. Δίπλα ακριβώς είναι η Ναυτική Βάση των Ενόπλων Δυνάμεων της οποίας έχουν αποκλείσει την είσοδο με σκηνές και σκουπίδια. Έχουν καταλάβει  παλιά κτίρια που είναι έτοιμα να πέσουν.

Ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου έχει γεμίσει σκουπίδια, περιττώματα, μολυσματικά αντικείμενα. Έχουν στήσει σκηνές παντού. Επιτίθενται σε ψυχικά ασθενείς, κλέβουν, προπηλακίζουν, διαταράσσουν την ηρεμία του Νοσοκομείου. Υπάρχει έντονη δυσοσμία παντού και κίνδυνος μετάδοσης μεταδοτικών ασθενειών, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων.

Λέρος, Ψυχιατρείο, σκουπίδια, μετανάστες

Τώρα κατέλαβαν τον χώρο μπροστά από τις αποθήκες του Νοσοκομείου που φυλάσσονται υλικά της τεχνικής υπηρεσίας και είδη καθαριότητας. Οι συνάδελφοι φοβούνται να μπουν στις αποθήκες να πάρουν υλικά γιατί θα πρέπει να περάσουν πάνω από ακαθαρσίες, κόπρανα και σκουπίδια.

Πολλές φορές το προσωπικό όταν προσπαθεί να μπει στις αποθήκες δέχεται επιθέσεις, προπηλακισμούς, απόπειρες κλοπής κ.α. Οι συνθήκες για πρόσφυγες, μετανάστες, εργαζόμενους και ασθενείς είναι απάνθρωπες.

Κάτι πρέπει να γίνει και άμεσα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Η Διοίκηση με έγγραφο προς την 2η ΥΠΕ που σας κοινοποιούμε επισημαίνει την έκρυθμη κατάσταση που συνεχώς επιδεινώνεται και τονίζει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για οτιδήποτε δυσάρεστο συμβάν τυχόν επισυμβεί.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This