SOS για τις γυναίκες – Αυτά είναι τα επαγγέλματα που «προτιμά» ο καρκίνος των ωοθηκών

Κομμώτριες, λογίστριες, αισθητικοί

Must Read

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Occupational & Environmental Medicine» φέρεται ότι αποδεικνύει τη σύνδεση συγκεκριμένων επαγγελμάτων με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών.

Η έρευνα διεκπεραιώθηκε από τα Πανεπιστήμια του Μόντρεαλ στον Καναδά και του Παρισιού, Παρί-Σακλέ, με συμμετέχουσες στην έρευνα γυναίκες ηλικίας 18-79 ετών που είχαν διαγνωστεί με επιθηλιακό καρκίνο των ωοθηκών και είχαν απευθυνθεί σε επτά νοσοκομεία του Μόντρεαλ την περίοδο 2010-2016.

Τα ευρήματα που αναλύθηκαν απέδειξαν ότι όσες γυναίκες εργάζονταν για 10 ή περισσότερα χρόνια στην κομμωτική, στην αισθητική και σε συναφή επαγγέλματα, αντιμετώπιζαν τριπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο των ωοθηκών. Περίπου τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας αντιμετώπιζαν όσες εργάζονταν στις κατασκευές, ενώ διπλάσιο βαθμό παρουσίαζαν όσες απασχολούνταν 10 ή περισσότερα χρόνια στη λογιστική. Επιπλέον, ιδιαίτερα υψηλά εμφανίστηκαν τα ποσοστά νόσησης για τις μακροχρόνια εργαζόμενες στη βιομηχανία, στην ένδυση (85%), στις πωλήσεις (45%) και στο λιανικό εμπόριο (59%).

Ταυτόχρονα, αποδείχθηκε η σύνδεση της συγκεκριμένης νόσου με την έκθεση σε επικίνδυνες ουσίες. Για παράδειγμα, η έκθεση για οκτώ ή περισσότερα έτη σε 18 διαφορετικούς παράγοντες, όπως το ταλκ, η αμμωνία, το υπεροξείδιο του υδρογόνου, οι συνθετικές και πολυεστερικές ίνες, οι οργανικές βαφές και οι χρωστικές ουσίες, η κυτταρίνη, η φορμαλδεΰδη, τα προωθητικά αέρια και οι χημικές ουσίες που υπάρχουν στη βενζίνη και στα λευκαντικά φέρεται ότι αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου των ωοθηκών πάνω από 40%.

Συνεπώς, σύμφωνα με τη δημοσιευμένη έρευνα, οι εργαζόμενες στην κομμωτική, στον καλλωπισμό, στη λογιστική, στη βιομηχανία ένδυσης, στις πωλήσεις, στις κατασκευές και στο λιανικό εμπόριο διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών από τις γυναίκες που ασχολούνται με άλλα επαγγέλματα. Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι συντάκτες της, «τα συμπεράσματα από τα αποτελέσματα είναι περιορισμένα» και πρέπει να εξεταστεί περισσότερο το κατά πόσο τα διαφορετικά επαγγέλματα συνδέονται με τη νόσο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This