Καμπανάκι στην ΕΕ – Κίνδυνος για ελλείψεις σε αντιβιοτικά και παιδιατρικά φάρμακα τον χειμώνα

Η Κομισιόν ερωτάται ποιες πρόσθετες προφυλάξεις σχεδιάζει να λάβει

Must Read

Τον μεγάλο κίνδυνο να υπάρξουν σοβαρές ελλείψεις σε αντιβιοτικά και παιδιατρικά φάρμακα, το Φθινόπωρο και τον χειμώνα, εντοπίζεται σε γραπτή ερώτηση ευρωβουλευτών προς την Κομισιόν.

Παρά τις πρωτοβουλίες που ανακοινώθηκαν νωρίτερα εφέτος (επέκταση της εντολής του EMA, ενίσχυση των λειτουργιών του HERA και πραγματοποίηση βασικών αλλαγών στην αναδιάρθρωση του φαρμακευτικού νόμου) και τους πολυσυζητημένους τρόπους επίλυσης της έλλειψης φαρμάκων στην Ευρώπη, η κατάσταση δεν βελτιώνεται και η έλλειψη και η απουσία φαρμάκων γίνονται ολοένα και πιο σοβαρή πρόκληση για την Υγεία στην ΕΕ.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να προκύψει μια κατάσταση αυτό το φθινόπωρο και τον χειμώνα κατά την οποία σημαντικά αντιβιοτικά και άλλα ζωτικής σημασίας φάρμακα θα είναι διαθέσιμα σε πολύ μικρή ποσότητα.

Αυτός ο κίνδυνος θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα υψηλός όταν πρόκειται για όλα τα παιδιατρικά φάρμακα.

Η Κομισιόν ερωτάται ποιες πρόσθετες προφυλάξεις σχεδιάζει να λάβει το επόμενο διάστημα, έως το φθινόπωρο και τον χειμώνα για να αποτραπούν ελλείψεις παιδιατρικών φαρμάκων.

Πότε μπορούν τα κράτη μέλη να αναμένουν σύσταση για τα προτεινόμενα μέτρα λαμβάνοντας υπόψιν ότι πριν από το σύστημα προετοιμασίας πρέπει να προηγηθεί ένα buffer αρκετών μηνών, προκειμένου να θεσπιστούν διαδικασίες ασφάλειας των φαρμάκων.

Σχεδιάζει η Επιτροπή να καταρτίσει κατάλογο επειγόντων παιδιατρικών φαρμάκων για το φθινόπωρο και τον χειμώνα 2023-24 και αν υπάρχουν συστάσεις για μια ισότιμη και δίκαιη διαδικασία για την συγκέντρωση των φαρμάκων που χρειάζονται στα κράτη μέλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κακοκαιρία Daniel: Οι δύσκολες ώρες για την Αττική – Νέα πρόγνωση

Κακοκαιρία «Daniel»: Ο Κικίλιας ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή από όλους και καμία μετακίνηση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This