Συναγερμός στην Θεσσαλία για τα λιμνάζοντα νερά – Με σαλμονέλα βρέφος και 46 περιστατικά γαστρεντερίτιδας

24 άτομα παρουσίασαν λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού

Must Read

Ανησυχία για την υγεία των κατοίκων της Θεσσαλίας εξαιτίας των τραγικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μετά την κακοκαιρία Daniel. Καθώς τα νερά παραμένουν αυξάνονται και η κίνδυνοι για την δημόσια Υγεία.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων που έχει στηθεί στην Λάρισα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, σήμερα νοσηλεύονται έξι συνάνθρωποί μας με προβλήματα υγείας στα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ 46 παρουσίασαν γαστρεντερίτιδα και 24 λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού.

Αξιοσημείωτο είναι πως και ένα βρέφος μόλις λίγων ημερών παρουσίασε πρόβλημα υγείας εξαιτίας σαλμονέλας και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με την κ. Αγαπηδάκη. Επίσης, καταγράφηκε και ένα περιστατικό ροταϊού σε ενήλικα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας υπενθύμισε και πάλι πως οι πολίτες δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν το νερό στις πληγείσες περιοχές καθώς είναι επικίνδυνο, ενώ επισήμανε πως όποιος πολίτης παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα όπως ναυτία, έμετο, διάρροια ή συμπτώματα που θυμίζουν κρυολόγημα, θα πρέπει να απευθυνθεί στις υγειονομικές μονάδες της περιοχής.

Παράλληλα, ανέφερε ότι συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο νερό των πληγεισών περιοχών (Λάρισα-Βόλο) ενώ υπογράμμισε ότι στην Λάρισα το νερό είναι κατάλληλο προς χρήση.

Ωστόσο, οι ειδικοί επιστήμονες που συνεργάζονται με το υπουργείο Υγείας δεν είναι σε θέση να πούνε πότε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το νερό στις περιοχές που έχουν καταστραφεί από την κακοκαιρία Daniel.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This