Ένας νεκρός και δύο στο νοσοκομείο από λεπτοσπείρωση – Μάστιγα οι λοιμώξεις στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία

Αύξηση της νοσηρότητας της γαστρεντερίτιδας και της λοίμωξης του αναπνευστικού

Must Read

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης στην πληγείσα από τις πλημμύρες Θεσσαλία. Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Λάρισα, ένας άνθρωπος έχει καταλήξει και δύο ακόμη νοσηλεύονται.

«Σήμερα δεν διαγνώστηκε νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα λεπτοσπείρωσης. Από τις 27/9 έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερα νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων λεπτοσπείρωσης είναι 9, εκ των οποίων ένας ασθενής έχει καταλήξει και δύο νοσηλεύονται» ανέφερε ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης.

«Δύο στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, στον Δήμο Παλαμά, τρία περιφερειακή ενότητα Λάρισας, δύο στον Δήμο Λαρισαίων και ένα στον Δήμο Φαρσάλων. Δύο έχουν πιθανή έκθεση στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, ένα στον Δήμο Βόλου και ένα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Ένα έχει πιθανή έκθεση στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, στον Δήμο Τρικκαίων. Και τέλος, ένα έχει πιθανή έκθεση στην περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας, στον Δήμο Λαμιέων σε περιοχή εκτός της Θεσσαλίας, αλλά πληγείσα από τα πλημμυρικά φαινόμενα» πρόσθεσε.

Επιπλέον, ανέφερε: «1.272 προσελεύσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των υπό επιτήρηση μονάδων Υγείας. Από τις προσελεύσεις αυτές οι 32 έχουν καταγραφεί ως λοίμωξη του γαστρεντερικού και οι 82 ως λοίμωξη του αναπνευστικού. Από τους ελέγχους που έγιναν οι 49 είχαν θετικό έλεγχο για SarsCov2. Παρατηρείται μία μικρή αύξηση της αναλογικής νοσηρότητας της γαστρεντερίτιδας και της λοίμωξης του αναπνευστικού χωρίς να υπερβαίνουν τα αναμενόμενα στο συγκεκριμένο πληθυσμό.

Συνολικά, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν έξι νέες νοσηλείες γαστρεντερίτιδας, και 15 νοσηλείες λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού. Το τελευταίο 24ωρο επίσης πραγματοποιήθηκαν έξι έλεγχοι με μοριακή μέθοδο ανίχνευσης παθογόνου του ανωτέρου αναπνευστικού συστήματος, εκ των οποίων σε τέσσερα δείγματα ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό παθογόνου. Επίσης, έγινε ένας έλεγχος ανίχνευσης παθογόνου γαστρεντερικού όπου ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό εντεροπαθογόνου».

Δείτε την ενημέρωση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This