«Ασθενές φύλο» οι άνδρες, που είναι του… θανατά ακόμα και με ιώσεις της πλάκας

Must Read

Οι άνδρες είναι και με τη βούλα της επιστήμης το «ασθενές φύλο», όταν τουλάχιστον πρόκειται για ιώσεις της πλάκας, καθώς νέο βιβλίο επιβεβαιώνει ότι υπάρχει λόγος που όταν τις κολλούν οι άνδρες είναι «του θανατά», ενώ οι γυναίκες δεν κωλώνουν πουθενά.

Στο βιβλίο «How To Stay Healthy», που κυκλοφόρησε πρόσφατα, η διατροφολόγος Jenna Hope επικαλείται μια σειρά από έρευνες που δείχνουν ότι οι γυναίκες έχουν πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα από τους άνδρες. Ανέφερε χαρακτηριστικά έρευνα του αμερικανικού Johns Hopkins University, που έδειξε ότι οι γυναικείες ορμόνες, τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη, αναπτύσσουν προστατευτική δράση από τις ιώσεις, καθώς μειώνουν το ιικό φορτίο στον οργανισμό τους.

Αντίθετα, η ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη φαίνεται ότι εξασθενεί το ανοσοποιητικό. Η ειδικός, σύμφωνα με την «Daily Mail», επικαλέστηκε έρευνα του αμερικανικού Stanford University, που έδειξε ότι τα εμβόλια προκαλούν τη δημιουργία λιγότερων αντισωμάτων στους άνδρες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης σε σχέση με τους άνδρες που έχουν στον οργανισμό τους λιγότερη τεστοστερόνη.

Το βιβλίο επικαλείται και την άποψη του καθηγητή Francisco Ubeda de Torres του βρετανικού University of London, ο οποίος επισημαίνει ότι ήταν η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους που επέβαλε στις γυναίκες να είναι το ισχυρό φύλο όσον αφορά τις ιώσεις. Αυτό διότι ο οργανισμός τους καλείται να προστατεύσει όχι μόνο τις ίδιες, αλλά και τα μωρά που κυοφορούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This