Δυσοίωνη πρόβλεψη ΠΟΥ: Θέμα χρόνου η επόμενη πανδημία από την νόσο Χ

Θα είναι 20 φορές πιο θανατηφόρα από τον COVID-19

Must Read

Το μέλλον της ανθρωπότητας διαγράφεται ζοφερό. Η επόμενη πανδημία θα είναι 20 φορές πιο θανατηφόρα από τον COVID-19 και πιθανότατα θα προκαλέσει κατάρρευση των συστημάτων Υγείας και της διεθνούς Οικονομίας.

Σε συνάντηση στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Η νόσος Χ, μια υποθετική ασθένεια και άγνωστη απειλή, θα μπορούσε να είναι η πηγή της επόμενης πανδημίας, σύμφωνα με τον Οργανισμό. Θα μπορούσε να προκληθεί από ένα παθογόνο, το οποίο επί του παρόντος δεν είναι γνωστό ότι προκαλεί ασθένεια.

Επιπλέον, ο ΠΟΥ κάλεσε τους ηγέτες στο Φόρουμ να εξετάσουν την πιθανότητα ενός τέτοιου σεναρίου. Από το 2015 έχει τονίσει την έλλειψη επιδημικής ετοιμότητας και δρομολόγησε ένα «Σχέδιο δράσης για την πρόληψη των επιδημιών».

Σε αυτό περιλαμβάνεται μια λίστα παθογόνων μικροοργανισμών που δυνητικά προκαλούν πανδημία. Τον Φεβρουάριο του 2018, η αρμόδια επιτροπή του ΠΟΥ πρόσθεσε την νόσο Χ.

Ένα από τα διδάγματα της πανδημίας του κορονοϊού ήταν οι προκλήσεις από την παραπληροφόρηση και την συνωμοσιολογία.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This