Έκκληση ΠΟΥ για εμβολιασμό κατά της ιλαράς – Τεράστια αύξηση κρουσμάτων στην Ευρώπη

Η πολύ μεταδοτική ιογενής νόσος μεταδίδεται με τον αέρα

Must Read

Συναγερμός έχει σημάνει στις ιατρικές υπηρεσίες της Ευρώπης για την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων ιλαράς. Τριάντα φορές περισσότερα περιστατικά καταγράφηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2023 σε σχέση με το 2022. Εν τω μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χτυπά «καμπανάκι» και ζητά να εντατικοποιηθεί η εκστρατεία εμβολιασμού.

«Περισσότερα από 30.000 κρούσματα καταγράφηκαν από τα 40 κράτη εκ των 53 της περιοχής» που εκτείνεται έως την κεντρική Ασία. Το 2022 είχαν καταγραφεί 941.

«Διαπιστώσαμε στην περιοχή όχι μόνο έναν πολλαπλασιασμό επί 30 των κρουσμάτων της ιλαράς, αλλά και σχεδόν 21.000 νοσηλείες και πέντε θανάτους που οφείλονται στην ιλαρά. Είναι ανησυχητικό» εξήγησε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε. «Απαιτούνται επείγουσες προσπάθειες εμβολιασμού για να σταματήσει η μετάδοση και να αποτραπεί η εξάπλωση» πρόσθεσε.

Η επανεμφάνιση της πολύ μεταδοτικής ιογενούς νόσου που μεταδίδεται με τον αέρα αποδίδεται στην μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης κατά την πανδημία του COVID-19. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περισσότερa από 1,8 εκατ. βρέφη δεν εμβολιάστηκαν κατά της ιλαράς το διάστημα 2020 έως 2022.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This