Δυσοίωνη πρόβλεψη: Το 2050 οι καρκινοπαθείς θα έχουν αυξηθεί κατά 77% σε όλο τον πλανήτη

Σε φτωχότερα κράτη τα ποσοστά θνησιμότητας θα διπλασιασθούν

Must Read

Περίπου ένας στους πέντε ανθρώπους αναπτύσσει καρκίνο κατά την διάρκεια της ζωής του, ανακοινώθηκε την Πέμπτη από την Διεθνή Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), και 1 στους 9 άνδρες και 1 στις 12 γυναίκες πεθαίνουν από την νόσο. Νωρίτερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε αναφέρει πως το 2022 υπήρξαν κατ’ εκτίμηση 20 εκατ. κρούσματα καρκίνου στον κόσμο και 9,7 εκατ. θάνατοι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ΠΟΥ κάνει λόγο για αυξανόμενο βάρος που κρύβει «εντυπωσιακή ανισότητα» ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες του πλανήτη.

Η απειλή του καρκίνου ποικίλλει ανάλογα με το πού ζει ο ασθενής τονίζει και η IARC στην διετή μελέτη της, που βασίζεται σε δεδομένα από 185 χώρες για 36 είδη καρκίνου.

Η IARC προβλέπει ότι έως το 2050 ενδεχομένως θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων κατά 77%, στα 35 εκατομμύρια, δεδομένου ότι ο πληθυσμός θα αυξάνεται και θα γερνά. Ωστόσο, ο αντίκτυπος θα είναι άνισος: σε φτωχότερα κράτη τα κρούσματα θα αυξηθούν κατά 142% και τα ποσοστά θνησιμότητας θα διπλασιασθούν.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This