Μ. Θεμιστοκλέους: «Από 1η Απριλίου χρέωση στα παραπεμπτικά για εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα»

Οι... εξηγήσεις που δόθηκαν

Must Read

Έρχονται σημαντικές διαφοροποιήσεις (και) στον τομέα της Υγείας, οσονούπω!

Πιο συγκεκριμένα, αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων για εξετάσεις σε ιδιωτικές δομές υγείας από την 1η Απριλίου. Σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μεταφέροντας τις αποφάσεις τιυ υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός, τα παραπεμπτικά για αιματολογικές εξετάσεις θα χρεώνονται 1 ευρώ και για ακτινολογικές εξετάσεις 3 ευρώ… «Αυτό συμβαίνει γιατί μετά την πανδημία παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση των διαγνωστικών εξετάσεων στις δημόσιες δομές, που συνεχίζεται και τώρα που τελείωσε ο κορονοϊός» ανέφερε.

«Θέλουμε να επαναφέρουμε τις διαγνωστικές εξετάσεις στις δημόσιες δομές. Όποιος πάει για εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία, η συμμετοχή του θα είναι μηδενική», πρόσθεσε.

Για τις καταγγελίες με ελλείψεις προσωπικού και τις λίστες αναμονής στα απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ, επισήμανε: «Το προσωπικό (νοσηλευτικό/παραϊατρικό) επαρκεί. Τα ίδια τα νοσοκομεία το επιβεβαίωσαν και απάντησαν θετικά όταν ρωτήθηκαν. Το μέτρο έκανε πρεμιέρα χθες και σε 18 μήνες από σήμερα περιμένουμε σημαντική μείωση στις αναμονές», είπε.

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This