Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Down σήμερα: To viral βίντεο που δίνει τέλος στα στερεότυπα!

Όλα αλλάζουν αν δώσουμε τις ίδιες ευκαιρίες

Must Read

Ένα νέο βίντεο κάνει θραύση στα κοινωνικά δίκτυα θέλοντας να περάσει το μήνυμα πως τα άτομα με σύνδρομο Down δεν είναι διαφορετικά από τον οποιονδήποτε και μπορούν να κάνουν τα πάντα, αρκεί να έχουν δίπλα τους άτομα που «σπάνε» στα στερεότυπα σχετικά με την κατάστασή τους.

Το βίντεο έχει ως πρωταγωνίστρια μια κοπέλα με το σύνδρομο και εστιάζει στις στερεοτυπικές απόψεις σχετικά με όσα θεωρούμε πως δεν μπορούν να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι με αποτέλεσμα να μην εξελίσσονται σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

«Bartender, υποθέτεις ότι δεν μπορώ να πιώ κοκτέιλ Μαργαρίτα, οπότε δεν μου σερβίρεις κοκτέιλ Μαργαρίτα. Η υπόθεσή σου γίνεται πραγματικότητα. 

Γονείς, υποθέτετε ότι δεν μπορώ να μείνω στο δικό μου σπίτι, οπότε δεν με ενθαρρύνετε γι’ αυτό. Και δεν μένω στο δικό μου σπίτι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η πρωταγωνίστρια του βίντεο.

Όμως, όπως δείχνει το βίντεο όλα όσα γνωρίζαμε για τα άτομα με σύνδρομο Down μπορούν να ανατραπούν αν τους δώσουμε τις ίδιες ευκαιρίες.

Σήμερα, 21 Μαρτίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down η οποία καθιερώθηκε το 2006 με πρωτοβουλία του Έλληνα ιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, σύμφωνα με το ελληνικό Υπουργείου Υγείας.

To σύνδρομο Dpwn είναι μια γενετική κατάσταση που προκύπτει από την εμφάνιση ενός επιπλέον χρωμοσώματος στο 21ο ζευγάρι χρωμοσωμάτων.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This