Η μυστηριώδης πνευμονία της Κίνας εξαπλώνεται και εκτός συνόρων!

Must Read

Ανησυχία προκαλεί η χθεσινή ανακοίνωση των κινεζικών υγειονομικών αρχών, σύμφωνα με την οποία, ο κίνδυνος μετάδοσης της μυστηριώδους ιογενούς πνευμονίας που πλήττει την Κίνα, στους ανθρώπους είναι χαμηλός, αλλά δεν αποκλείεται. Μία από τους 41 αρρώστους που έχουν καταγραφεί στη Βουχάν, την πόλη απ΄ όπου ξεκίνησε η επιδημία, μπορεί να μολύνθηκε από τον σύζυγό της, σύμφωνα με τη δημοτική επιτροπή υγείας. Στην ανακοίνωσή της, ανέφερε πως ο σύζυγος της γυναίκας αυτής εργαζόταν σε αγορά θαλασσινών, όπου έχουν εντοπιστεί και τα περισσότερα κρούσματα. Ωστόσο, η γυναίκα υποστηρίζει ότι δεν είχε πάει ποτέ στην αγορά.

«Δεν έχει υπάρξει καμία συγκεκριμένη απόδειξη μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο» από την έναρξη της επιδημίας που συνδέεται με έναν νέο κοροναϊό, υπογράμμισε η επιτροπή. «Η πιθανότητα μιας περιορισμένης μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο δεν μπορεί όμως να αποκλειστεί», πρόσθεσε.

Δύο γυναίκες έχουν νοσήσει από τον κινεζικό κορονοϊό

Σύμφωνα πάντως με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μια άλλη ένδειξη για ενδεχόμενη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο αποτελεί το γεγονός ότι μια γυναίκα από τη Βουχάν, που διαγνώστηκε με την ασθένεια κατά την άφιξή της στην Ταϊλάνδη, δεν σύχναζε στην αγορά όπου σημειώθηκαν τα κρούσματα.

Την ίδια ώρα στην Ουγγαρία, η Εθνική Αρχή Ασφάλειας της Τροφικής Αλυσίδας ανακοίνωσε χθες ότι εντοπίστηκε κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε ένα μεγάλο αγρόκτημα με πάπιες, δύο ημέρες μετά τον εντοπισμό του πρώτου, έπειτα από χρόνια, κρούσματος στη χώρα. Ανάλογα κρούσματα του ακίνδυνου για τον άνθρωπο, στελέχους της γρίπης των πτηνών H5N8 έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες σε Πολωνία, Ρουμανία και Σλοβακία.

Στο μεταξύ, και οι ιαπωνικές αρχές επιβεβαίωσαν σήμερα (16/01) το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού, που εξαπλώνεται στην Κίνα, μετά τη θετική διάγνωση σε άνδρα από την επαρχία Καναγκάβα.

Ο άνδρας που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, σύμφωνα με το Reuters, είχε επισκεφθεί την κινεζική πόλη, και βρίσκεται στην επαρχία Καναγκάβα, η οποία είναι κοντά στο Τόκιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This