Ποια είναι τα συμπτώματα δημιουργίας ανευρύσματος

Must Read

Ο συνδυασμός αθηροσκλήρωσης και υπέρτασης μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ανευρύσματος. Το ανεύρυσμα είναι ένα εξόγκωμα που μοιάζει σαν μπαλονάκι και εντοπίζεται σε κάποιο σημείο μιας αρτηρίας. Τα δύο πιο συνηθισμένα σημεία όπου αναπτύσσονται τα ανευρύσματα είναι ο εγκέφαλος και η αορτή. Η ρήξη του ανευρύσματος είναι η χειρότερη επιπλοκή και έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη εσωτερική αιμορραγία, που συχνά αποβαίνει μοιραία για τον ασθενή. Δυστυχώς, τα ανευρύσματα του εγκεφάλου παρουσιάζουν συμπτώματα αφού σπάσουν, τα οποία περιλαμβάνουν πολύ έντονο πονοκέφαλο, δυσκαμψία στον αυχένα, φωτοφοβία, ναυτία και εμετό.

Ξαφνικός έντονος πόνος

Αν, όμως, σπάσει, τότε εμφανίζεται ξαφνικός, έντονος πόνος στην κοιλιά, στο στήθος, στην πλάτη και στη μέση, εφίδρωση, ζαλάδα, χαμηλή πίεση, ταχυκαρδία, δύσπνοια και απώλεια συνείδησης. Η ρήξη πυροδοτείται από την απότομη αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Σύμφωνα με μελέτη η πρώτη σε συχνότητα αιτία απότομης αύξησης της αρτηριακής πίεσης και ρήξης των ανευρυσμάτων ήταν ο καφές, με ποσοστό 10,6%. Ακολουθούν η έντονη γυμναστική ή το αγχωτικό σεξ, το έντονο φύσημα της μύτης στο κρυολόγημα, το έντονο σφίξιμο κατά την αφόδευση, η υπερβολική κατανάλωση καφεϊνούχων αναψυκτικών, ο ξαφνικός φόβος και ο έντονος θυμός.

Δείτε επίσης: Παγκόσμιος συναγερμός για τον φονικό κοροναϊό – Οι οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Υγείας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This