Δευτέρα 14/6/2021

Τι πρέπει να κάνουν όσοι επέστρεψαν από την Κίνα

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή για τον επικίνδυνο κορωνοϊό και γι’ αυτό δίνει στη δημοσιότητα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του, αλλά και τις ενέργειες που απαιτούνται σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού ύποπτου για λοίμωξη.

Ο ΕΟΔΥ συστήνει σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας με ιστορικό ένα ταξίδι στην Κίνα να περιορίσουν τις επαφές τους και να απέχουν από τα μαθήματά τους ή την εργασία τους για τουλάχιστον 14 ημέρες από την επιστροφή τους.

Ο πυρετός

Προτείνει, επίσης, στην περίπτωση που εμφανίζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης αναπνευστικού, όπως πυρετό, βήχα ή δύσπνοια, να απομονωθούν άμεσα και να υποβληθούν σε ιατρική εκτίμηση το συντομότερο δυνατόν. Πριν από την ιατρική εκτίμηση συστήνεται, τηλεφωνική ενημέρωση του ιατρού και του ΕΟΔΥ (τηλ.: 210-5212054) σχετικά με το περιστατικό.

Σε περίπτωση που εμφανίζουν σοβαρή νόσο, θα πρέπει να ενημερωθούν αμέσως το ΕΚΑΒ και ο ΕΟΔΥ. Επίσης, απαιτείται συστηματικός και επαρκής αερισμός όλων των χώρων όπου υπάρχουν πολλά άτομα, αλλά και, πέρα από τον καθαρισμό, απολύμανση των λείων επιφανειών, όπως πόμολα, χερούλια, κουπαστή και βρύσες.

Δείτε επίσης: Πώς θα προφυλαχτείτε από τον κοροναϊό

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ