Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Τι πρέπει να κάνουν όσοι επέστρεψαν από την Κίνα

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή για τον επικίνδυνο κορωνοϊό και γι’ αυτό δίνει στη δημοσιότητα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του, αλλά και τις ενέργειες που απαιτούνται σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού ύποπτου για λοίμωξη.

Ο ΕΟΔΥ συστήνει σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας με ιστορικό ένα ταξίδι στην Κίνα να περιορίσουν τις επαφές τους και να απέχουν από τα μαθήματά τους ή την εργασία τους για τουλάχιστον 14 ημέρες από την επιστροφή τους.

Ο πυρετός

Προτείνει, επίσης, στην περίπτωση που εμφανίζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης αναπνευστικού, όπως πυρετό, βήχα ή δύσπνοια, να απομονωθούν άμεσα και να υποβληθούν σε ιατρική εκτίμηση το συντομότερο δυνατόν. Πριν από την ιατρική εκτίμηση συστήνεται, τηλεφωνική ενημέρωση του ιατρού και του ΕΟΔΥ (τηλ.: 210-5212054) σχετικά με το περιστατικό.

Σε περίπτωση που εμφανίζουν σοβαρή νόσο, θα πρέπει να ενημερωθούν αμέσως το ΕΚΑΒ και ο ΕΟΔΥ. Επίσης, απαιτείται συστηματικός και επαρκής αερισμός όλων των χώρων όπου υπάρχουν πολλά άτομα, αλλά και, πέρα από τον καθαρισμό, απολύμανση των λείων επιφανειών, όπως πόμολα, χερούλια, κουπαστή και βρύσες.

Δείτε επίσης: Πώς θα προφυλαχτείτε από τον κοροναϊό

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ