Η Οδοντίατρος Ρήγα Αικατερίνη εξηγεί πώς μπορούμε να αποκτήσουμε το τέλειο χαμόγελο

Must Read

Τα λευκά αρμονικά και υγιή δόντια είναι τo πιο όμορφο στολίδι για το πρόσωπό σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ψυχολογία, η αυτοπεποίθηση, η κοινωνικότητα, η αυτοεκτίμηση πηγάζουν από το χαμόγελο.

  • Συνέντευξη στην Πωλίνα Χρήστου

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2004 από την Αμερικανική Ακαδημία Αισθητικής Οδοντιατρικής έδειξε ότι το 75% των ερωτηθέντων πίστευε ότι η ανέλιξη στον εργασιακό χώρο εξαρτάται και από ένα ελκυστικό χαμόγελο. Bρεθήκαμε στο σύγχρονο και όμορφα διακοσμημένο οδοντιατρείο της Χειρουργού – Οδοντιάτρου, Αικατερίνης Ρήγα, η οποία μας εξηγεί πώς μπορούμε να χαμογελάσουμε ξανά με αυτοπεποίθηση.

Ποια είναι τα προβλήματα σε ένα χαμόγελο που επιδέχονται διορθώσεις;

Αρκετοί άνθρωποι δεν χαμογελούν αυθόρμητα γιατί δεν είχαν ποτέ την οδοντοστοιχία που θα τους χάριζε αυτοπεποίθηση για να χαμογελούν πιο συχνά.  Πολλοί επίσης, έχουν κενά ανάμεσά στα δόντια τους και διαταράσσουν την αρμονία που θα ήθελαν να έχουν στο πρόσωπό τους. Επιπλέον, άβολα αισθάνονται και όσοι έχουν πιο σκούρα δόντια από τα υπόλοιπα ή πολλά σφραγίσματα στα μπροστινά, κάτι που δίνει την εικόνα ενός ταλαιπωρημένου στόματος με αποτέλεσμα πολλές φορές να πληγώνεται η αυτοπεποίθησή τους.

Ποιοι είναι οι τρόποι να κάνουμε το χαμόγελό μας πιο όμορφο και πιο υγιές;

Είναι και αρκετά απλό! Πρώτα φροντίζουμε για την βελτίωση της υγείας των ούλων με την εξάλειψη τυχόν ουλίτιδας και άλλων οδοντιατρικών προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Μετά ακολουθεί η λεύκανση που είναι το συνηθέστερο αισθητικό βήμα που βοηθά στην απόκτηση του πολυπόθητου φωτεινού, νεανικού χρώματος, αφού είναι κοινώς αποδεκτό, ότι τα φυσικά λευκά δόντια ακτινοβολούν υγεία και νεότητα. Ύστερα οι όψεις ρητίνης ή όψεις πορσελάνης με τις οποίες μπορούμε να διορθώσουμε τα περισσότερα προβλήματα στην εμφάνιση των δοντιών.

Ποιες είναι οι τεχνικές διαφορές στις όψεις ρητίνης και στις όψεις πορσελάνης;

Οι όψεις ρητίνης είναι μια διαδικασία μικρογλυπτικής που εφαρμόζεται άμεσα στην επιφάνεια του δοντιού και του δίνει το επιθυμητό σχήμα και χρώμα. Χρησιμοποιούνται από τον οδοντίατρο υλικά που προσομοιάζουν στο φυσικό δόντι. Είναι μια διαδικασία εξαιρετικά συντηρητική, αφού δεν πειράζουμε την επιφάνεια του δοντιού, γίνεται άμεσα από τον οδοντίατρο χωρίς να χρειάζεται η μεσολάβηση άλλου ειδικού (π.χ. οδοντοτεχνίτη), ανώδυνα και με χαμηλό κόστος. Οι όψεις ρητίνης εφαρμόζονται σε ένα ή και όλα τα πρόσθια δόντια. Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτές φλοίδες πορσελάνης που κατασκευάζονται από τον οδοντοτεχνίτη, σαν προσόψεις, που συγκολλούνται μόνιμα πάνω σε κάθε δόντι ξεχωριστά. Ενδείκνυνται για πολλά αισθητικά προβλήματα στην πρόσθια περιοχή του στόματος.

Υπάρχει «αντιγήρανση» στο χαμόγελο; Και αν ναι, πώς μπορούμε να την επιτύχουμε;

Το χαμόγελο είναι ο καθρέφτης της υγείας. Όμως ταυτόχρονα προδίδει και την ηλικία καθώς τα λευκά υγιή και λαμπερά δόντια είναι χαρακτηριστικό στοιχείο της νεότητας, σε αντίθεση με τα ταλαιπωρημένα , τριμμένα και σκουρόχρωμα δόντια που δίνουν την αίσθηση ότι είστε μεγαλύτερος-η από την πραγματική σας ηλικία. Άλλωστε, όταν κάποια δόντια χάνονται ή τρίβονται σε μεγάλο βαθμό, αυτόματα μειώνεται και η κάθετη διάσταση του προσώπου, οι γωνίες του στόματος πέφτουν, το πρόσωπο μοιάζει ισχνό, οι μύες ατροφούν, τα ζυγωματικά εξαφανίζονται και τα χείλη δείχνουν πιο λεπτά και άτονα. Αναπόφευκτο αποτέλεσμα της σταδιακής μείωσης των όγκων του προσώπου είναι η αλλαγή του περιγράμματος του αλλά και του σχήματος των χαρακτηριστικών του. Αντίθετα όταν τα δόντια και τα ούλα είναι σε καλή κατάσταση και βρίσκονται σε αρμονία , προσδίδουν νεανικότητα και φρεσκάδα στην όψη προσφέροντας την απαραίτητη υποστήριξη στο δέρμα και στους μυς του κάτω μέρους του προσώπου. Πριν λοιπόν καταφύγετε σε κάποια αισθητική επέμβαση για να επανέλθει το νεανικό σφρίγος του προσώπου σας, ξεκινήστε πρώτα διορθώνοντας τις ατέλειες των δοντιών σας.  Μετά από τη φροντίδα των ούλων , τη λεύκανση, ακολουθεί η κλινική μελέτη του στόματος, του προσώπου και του δέρματος, του χρώματος και του σχήματος των δοντιών , την ηλικίας, του φύλλου και της προσωπικότητας του ασθενή. Γίνεται λοιπόν ένα αισθητικό σχέδιο θεραπείας που έχει μια ολιστική προσέγγιση και είναι απόλυτα εξατομικευμένο. Χρησιμοποιώντας όψεις πορσελάνης, κεραμικές στεφάνες ή επένθετα ο οδοντίατρος μπορεί να αποδώσει το σωστό σχήμα των δοντιών τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά ώστε να υποστηρίζονται το δέρμα και οι μύες. Τα δόντια ανακτούν το χαμένο νεανικό τους όγκο , τα χείλη φαίνονται πιο γεμάτα , ενώ το πρόσωπο δείχνει ορατά ανανεωμένο.

Ποιους αφορά η αισθητική οδοντιατρική;

Σίγουρα όλους ! Παλιότερα, επικρατούσε λανθασμένα η άποψη ότι η αισθητική είναι ανάλογη της ηλικίας. Τα τελευταία όμως χρόνια, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι ο μέσος όρος της ηλικίας των ασθενών που αναζητούν το «ωραίο» χαμόγελο αυξάνεται σημαντικά. Δεν αναζητούν μονάχα την αποκατάσταση της ικανότητας της μάσησης, αλλά και τη βελτίωση της συνολικής εικόνας του στόματος. Ας μην ξεχνάμε τις ζωτικές λειτουργίες όπως η μάσηση, η επικοινωνία, η ομιλία-άρθρωση, η εκδήλωση συναισθημάτων και μερικές φορές και η αναπνοή συντελούνται από το στόμα.  Ένα λαμπερό χαμόγελο δεν είναι πολυτέλεια, ούτε υπερβολική απαίτηση. Είναι κάτι που το αξίζουμε όλοι!

Ρήγα Αικατερίνη
DDS, Χειρουργός- Οδοντίατρος
Απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Εξειδικεύεται στην Αισθητική Οδοντιατρική και στην Προσθετική επί δοντιών & εμφυτευμάτων
Ιατρείο: Χατζηγιάννη Μέξη 2 (Πλησίον Χίλτον) , Ιλίσια
Τηλέφωνο: 2103821431
www.citydentist.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This