Τετάρτη 23/6/2021

«Ασφαλές» από τον κορωνοϊό το έμβρυο στη μήτρα

Ευχάριστα νέα έρχονται από την Κίνα για τον Covid-19, καθώς καινούργια έρευνα φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι ο νέος κορονοϊός δεν μεταδίδεται από την έγκυο μητέρα στο μωρό όσο αυτό είναι στην κοιλιά της. Τέσσερα μωρά που γεννήθηκαν από μολυσμένες μητέρες σε κινεζικό νοσοκομείο της Ουχάν δεν δείχνουν ίχνη λοίμωξης.

Οι γιατροί, με επικεφαλής τη Γιαλάν Λίου του πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας Χουατσόνγκ της Ουχάν, στην έρευνα που δημοσίευσαν στο «Frontiers in Pediatrics» ανέφεραν ότι κανένα από τα τέσσερα βρέφη που ήταν αρνητικά στον κορονοϊό δεν εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα, όπως πυρετό ή βήχα.

Αναπνευστικό πρόβλημα

Όλα τα νεογέννητα είχαν απομονωθεί αρχικά σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νεογνών και τρέφονταν με βρεφικό γάλα. Μόνο ένα μωρό εμφάνισε μικρό αναπνευστικό πρόβλημα για τρεις μέρες, ενώ δύο μωρά είχαν εξανθήματα στο σώμα τους, τα οποία εξαφανίστηκαν από μόνα τους σε δέκα μέρες. Είναι η δεύτερη μελέτη από την Κίνα κατά τον τελευταίο μήνα η οποία δείχνει ότι οι μητέρες που έχουν μολυνθεί κατά την εγκυμοσύνη από τον ιό δεν τον μεταδίδουν στο μωρό τους.

Ωστόσο στη Βρετανία νεογέννητο βρέθηκε θετικό στον ιό, χωρίς να είναι σαφές πώς πέρασε σε αυτό, αν δηλαδή τον κόλλησε μέσα στη μήτρα ή μολύνθηκε κατά τη γέννησή του. Η μητέρα του είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο λίγο πριν από τη γέννα λόγω πνευμονίας και τελικά διαγνώσθηκε ότι είχε τον ιό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ