«Βόμβα» από Έλληνα καθηγητή του ΜΙΤ: Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί ακόμη και από απόσταση 4,5 μέτρων!

Must Read

«Βόμβα» μεγατόνων ρίχνει ο καθηγητής Μανώλης Κέλλης, μέλος του Εργαστηρίου Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης του αμερικανικού πανεπιστημίου ΜΙΤ, προειδοποιώντας ότι το μέτρο της απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των πολιτών που βρίσκονται σε χώρους όπως τα σούπερ μάρκετ είναι λανθασμένο, καθώς ο κορονοϊός έχει δυνατότητα μετάδοσης ακόμη και στα 4,5 μέτρα!

«Εχουμε να κάνουμε με έναν ιδιαίτερα επιθετικό ιό, που, σε περίπτωση που δεν του δώσουμε τη βαρύτητα που του αναλογεί, υπάρχει πιθανότητα να πεθάνουν εκατομμύρια άνθρωποι» δηλώνει εμφατικά ο κ. Κέλλης, που έκανε σχετική αναφορά σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook με τον «δεκάλογο» κατά του κορονοϊού.

Μάλιστα, επισήμανε ότι ο ιός μεταδίδεται ακόμα και από τα 4,5 μέτρα, όπως προέκυψε από νέες μελέτες.

«Σε ένα λεωφορείο στην Κίνα ο ιός μεταδόθηκε από έναν επιβάτη σε έναν άλλο που καθόταν οκτώ θέσεις πιο μπροστά. Μιλάμε για 4,5 μέτρα απόσταση!» αποκαλύπτει στη «δημοκρατία» ο καθηγητής.

Ο κ. Κέλλης εκφράζει την αντίθεσή του στη σπουδή των πολιτών να προμηθευτούν μάσκες προφύλαξης χωρίς να νοσούν, επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν η αιτία να δημιουργηθεί τεράστια έλλειψη κυρίως στα νοσηλευτικά ιδρύματα, που έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους προϊόντα. Μάλιστα, απευθύνει έκκληση σε όσους αγόρασαν κουτιά με μάσκες που παραμένουν αχρησιμοποίητες να τα επιστρέψουν, ώστε να δοθούν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Οι πολίτες οφείλουν να καταλάβουν ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο ιατρικό προσωπικό, διότι σε περίπτωση που νοσήσει ένας ιατρός θα μεταδώσει τον ιό σε πολύ περισσότερους ανθρώπους απ’ ό,τι αν νοσήσει ένας πολίτης που θα τεθεί αμέσως σε καραντίνα» τονίζει ο καθηγητής και προσθέτει ότι η χρήση της μάσκας από πολίτες που δεν έχουν πάρει μαθήματα απλώς χειροτερεύει την κατάσταση, αφού το πιθανότερο είναι να νοσήσουν λόγω της λανθασμένης χρήσης!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This