Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Ελπίδες δίνουν Βρετανοί επιστήμονες με φάρμακο που καταπολεμά το άσθμα

Τις κλινικές δοκιμές με φάρμακο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει ασθενείς με χρόνιες παθήσεις στους πνεύμονες, είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν ερευνητές στη Βρετανία, εντείνοντας τις προσπάθειες εύρεσης θεραπείας για τον Covid-19.

Η ερευνητική ομάδα του University of Southampton, με επικεφαλής τον καθηγητή Πνευμονολογίας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Tom Wilkinson, έχει επικεντρώσει τις έρευνές της στη φαρμακευτική ουσία με την κωδική ονομασία SNG001, η οποία έχει ως δραστική ουσία την ιντερφερόνη βήτα-1α και λαμβάνεται μέσω εισπνοών.

Ο Wilkinson εξήγησε στην «Daily Express» ότι πρόσφατες δοκιμές σε ασθενείς με χρόνια άσθμα, έδειξαν ότι το φάρμακο ενεργοποιεί την άμυνα του οργανισμού εναντίων των ιών και βελτιώνει τη λειτουργία των πνευμόνων. Επίσης, όταν το 2013 είχε ξεσπάσει επιδημία από αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS), το SNG001 απέδειξε στο εργαστήριο ότι μπορεί να προστατεύσει τα κύτταρα των πνευμόνων από τη μόλυνση από τον κορωνοϊό MERS-CoV, που προκαλεί το συγκεκριμένο σύνδρομο.

Διαβάστε επίσης: Οι Βρετανοί «πήραν την κατάσταση στα χέρια τους» και έβαλαν πλαφόν αγορών από τα σούπερ μάρκετ (video)

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το φάρμακο μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό εναντίον του νέου κορωνοϊού, που προσβάλει ιδιαίτερα τους πνεύμονες, ότι δηλαδή θα συντελέσει στην απομάκρυνση από τον οργανισμό του Covid-19. Γι’ αυτό από εβδομάδα θα ξεκινήσουν τις δοκιμές σε 100 ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Σαουθάμπτον και σε άλλα 10 νοσοκομεία της Βρετανίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ