Κρούει κώδωνα κινδύνου για τους νέους έως 40 ετών που νοσούν από κορωνοϊό, καθηγητής του Χάρβαρντ

Must Read

Δεν κινδυνεύουν μόνο οι ηλικιωμένοι από τον κορονοϊό. Ακόμα και εικοσάρηδες διατρέχουν κίνδυνο, έστω και σε μικρότερο ποσοστό.

Περίπου ο ένας στους πέντε ασθενείς 20 έως 44 ετών παρουσιάζει αρκετά σοβαρά συμπτώματα και χρειάζεται εισαγωγή σε νοσοκομείο, ενώ ο ένας στους 25 (το 4%) πρέπει να εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σύμφωνα με την τελευταία αναφορά των επιστημόνων των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC Morbidity and Mortality Weekly Report).

«Αν οι εικοσάχρονοι νομίζουν ότι είναι άτρωτοι στη νόσο, έχουν λάθος. Υπάρχουν εικοσάχρονοι που έχουν πεθάνει από αυτήν τη νόσο στην Κίνα, στην Ιταλία και αλλού» επισήμανε ο καθηγητής Μπάρι Μπλουμ της σχολής δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Οι Αμερικανοί επιστήμονες υπογράμμισαν ότι ο ιός είναι άκρως μεταδοτικός και γι’ αυτό οι νέοι πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το ζήτημα των μέτρων αποφυγής των κοινωνικών επαφών, ώστε να μη μεταδώσουν τον ιό σε πιο ευπαθείς ανθρώπους.

Και τα παιδιά, όμως, δεν είναι απολύτως θωρακισμένα. Μια κινεζική μελέτη, με στοιχεία από την πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας, η οποία δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», βρήκε ότι από τα 171 παιδιά, έως 16 ετών, τα οποία διαγνώστηκαν με τον ιό και χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο, τρία έπρεπε να εισαχθούν τελικά σε ΜΕΘ και η αναπνοή τους να υποστηριχθεί μηχανικά, ενώ ένα μωρό 10 μηνών πέθανε. Σύμφωνα, εξάλλου, με το κέντρο ελέγχου νοσημάτων της Κίνας, περίπου το 1% όλων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα αφορούσε παιδιά έως 100 ετών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This