Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Στα σκαριά τεστ-εξπρές για ανίχνευση του κορωνοϊού

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Το χαμηλό ποσοστό θνητότητας από τον κορωνοϊό στη Γερμανία αποδίδεται στα πολλά τεστ στα οποία υποβάλλεται ο πληθυσμός. Αυτή η διαπίστωση έχει κάνει εταιρίες και κυβερνήσεις να αποδύονται σε κούρσα ταχύτητας για να μπορέσουν να έχουν γρήγορα τεστ που μπορούν να πραγματοποιηθούν εύκολα από πολλούς.

Η εταιρία τεχνολογίας Bosch ανακοίνωσε χθες ότι έχει αναπτύξει ένα αξιόπιστο γρήγορο τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο θα μπορεί να δίνει αποτελέσματα μέσα σε μόλις 2,5 ώρες και να διαγνώσει ταυτόχρονα 10 αναπνευστικούς παθογόνους οργανισμούς με ακρίβεια 95%. «Με το γρήγορο τεστ Bosch Covid 19 θέλουμε να συμβάλουμε στον ταχύ περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι μολυσμένοι ασθενείς μπορούν να εντοπιστούν και να απομονωθούν ταχύτερα» δήλωσε ο Φόλκμαρ Ντένερ, διευθύνων σύμβουλος της Bosch.

Απογοήτευση

Απογοήτευση έχουν προκαλέσει στο μεταξύ τα τεστ ταχείας ανίχνευσης που η Ισπανία παρέλαβε τις τελευταίες ημέρες από την Κίνα. Τα τεστ, που έχουν κατασκευαστεί από την κινεζική εταιρία Bioeasy, με έδρα το Σεντζέν, διαθέτουν βαθμό ακρίβειας 30%, τη στιγμή που έπρεπε να υπερβαίνει το 80%.

Στη Βρετανία, τέλος, αναμένεται σύντομα τεστ-εξπρές που με ένα τρύπημα του δαχτύλου θα δίνει αποτέλεσμα μέσα σε 10 με 15 λεπτά. Το τεστ, που θα διατίθενται σε φαρμακεία και στο διαδίκτυο, δεν μπορεί να ανιχνεύσει ενεργή λοίμωξη, αλλά μπορεί να αποκαλύψει αν κάποιος είχε τον ιό, με ή χωρίς συμπτώματα, και πλέον έχει αποκτήσει αντισώματα.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ