25-5-2020

Τα κατοικίδια προστατεύουν τα παιδιά από ψυχολογικά προβλήματα

Τα κατοικίδια δεν εξασφαλίζουν μόνο άδειες… εξόδου στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, αλλά και σημαντική βοήθεια στο μεγάλωμα ισορροπημένων παιδιών.

Νέα έρευνα δείχνει ότι παιδιά που μεγαλώνουν με έναν σκύλο ή με μια γάτα στο σπίτι είναι 20% λιγότερο πιθανό να έχουν κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα ως ενήλικοι. Ερευνητές του πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας απέδειξαν ότι τα κατοικίδια είναι μάλιστα ιδιαίτερα ευεργετικά στα μοναχοπαίδια!

Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν από τη μελέτη παιδιών πέντε ετών και επανεξέτασή τους στα επτά. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μικρά παιδιά με κατοικίδιο είναι λιγότερο πιθανό να είναι άτακτα στο σχολείο και πιο πιθανό να έχουν καλύτερες κοινωνικές σχέσεις με τα άλλα παιδιά. Αυτό συμβαίνει, συμπέραναν, επειδή τα κατοικίδια τούς αυξάνουν την αυτοπεποίθηση και τα διδάσκουν να νοιάζονται για τους άλλους, την αξία της εμπιστοσύνης, αλλά και τη ζεστασιά της φιλίας.

Ακόμα και ο θάνατος ενός κατοικιδίου αποτελεί για ένα παιδί ένα σκληρό μάθημα για την απώλεια και για τους κανόνες της ζωής, όπως επισημαίνουν στη σχετική δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Journal of Pediatrics» οι ερευνητές σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από 4.200 παιδιά στην Αυστραλία.

«Τα πρώτα σχολικά χρόνια είναι μια σημαντική περίοδος για μια οικογένεια να αποκτήσει κατοικίδιο. Τα κατοικίδια μπορεί να προστατεύουν τα παιδιά από την ανάπτυξη κοινωνικοψυχολογικών προβλημάτων» τονίζει η δημοσίευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

error: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του newsbreak.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
newsbreak.gr

FREE
VIEW