Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Η ιβερμεκτίνη που χορηγείται ως αντιπαρασιτικό εξαφάνισε τον COVID-19 σε 3 ημέρες

Φάρμακο που χορηγείται για τις ψείρες δείχνει να μπορεί να σταματήσει τον κορονοϊό με το που εισβάλλει στον οργανισμό. Η ιβερμεκτίνη, που χορηγείται ως αντιπαρασιτικό, σύμφωνα με επιστήμονες στην Αυστραλία μπορεί να είναι ένα πολύ δυνατό όπλο κατά της πανδημίας.

Πειράματα έδειξαν ότι το φάρμακο μείωσε τα επίπεδα του ιού κατά 99,8% μέσα σε 48 ώρες και τον εξάλειψε ολοκληρωτικά έπειτα από τρεις μέρες. Εκτιμάται ότι το φάρμακο δρα με αυτόν τον τρόπο παραλύοντας τον ιό SARS-CoV-2 και υπερφορτώνοντας το νευρικό του σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο τον εμποδίζει να πολλαπλασιαστεί.

Οι επιστήμονες στο Royal Melbourne Hospital, σε πείραμά τους μόλυναν κύτταρα με τον νέο κορωνοϊό για δύο ώρες. Στη συνέχεια έκαναν έγχυση σε αυτά με ιβερμεκτίνη και έπειτα από 24 ώρες διαπιστώθηκε 93% μείωση του DNA του ιού στα κύτταρα, ενώ ολόκληρο το ιικό φορτίο είχε χαθεί στις 48 ώρες, όπως επισημαίνουν ο δρ Λίον Κάλι και οι συνάδελφοι του στη σχετική δημοσίευση τους.

Η χορήγηση

«Τελικά, η ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού αντιιικού φαρμάκου για τον νέο κορωνοϊό, αν χορηγείται νωρίς στους ασθενείς, όταν δηλαδή η λοίμωξη είναι στην αρχή της, θα μπορούσε να βοηθήσει στην μείωση του ιικού φορτίου, να αποτρέψει τη σοβαρή εξέλιξη της νόσου και να περιορίσει τη μετάδοσή της από άνθρωπο σε άνθρωπο» προσθέτουν.

Ως εκ τούτου, ζητούν να δοκιμαστεί σε ασθενείς με κορωνοϊό. Η ιβερμεκτίνη ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του ’70 και έγινε σύντομα ένα βασικό φάρμακο καταπολέμησης τεράστιας γκάμας παρασίτων, όπως οι ψείρες και η ψώρα. Μάλιστα, φιγουράρει στη Λίστα Βασικών Φαρμάκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όπου αναφέρονται τα πιο ασφαλή και τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα που είναι απαραίτητα στα συστήματα υγείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ