Σπιτικές συνταγές για μάσκες προσώπου που θα κάνουν την επιδερμίδα σας να λάμψει

Must Read

«Μένουμε σπίτι» σημαίνει, μεταξύ άλλων, πως διαθέτουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να φροντίσουμε τον εαυτό μας.

Μια ματιά στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας αρκεί για να δημιουργήσουμε τη δική μας συνταγή ομορφιάς. Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα αποκαλύπτει στην «Espresso» τα μυστικά για επτά σπιτικές μάσκες προσώπου που βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας.

Τip: Προτείνουμε να εφαρμόζετε μία σπιτική μάσκα δύο φορές την εβδομάδα, να την αφήνετε 10-20 λεπτά και να ξεπλένετε καλά με χλιαρό νερό.

Για ξηρή επιδερμίδα

1 αβοκάντο
2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μέλι
Τα Ω3 λιπαρά οξέα του αβοκάντο και του ελαιόλαδου θα ενυδατώσουν το δέρμα σου όσο δεν φαντάζεσαι. Και χάρη στα καταπραϋντικά συστατικά, όπως το μέλι και το γιαούρτι, το δέρμα σου θα είναι απίστευτα απαλό.

Για θαμπή επιδερμίδα

1/2 λιωμένη παπάγια
1 κ.σ. μέλι
1 χτυπημένο ασπράδι αβγού
Τα ένζυμα που έχει η παπάγια κάνουν απολέπιση στην επιδερμίδα, ενώ το μέλι και το ασπράδι αβγού «δένουν» υπέροχα τη μάσκα. Αν ο στόχος σου είναι να αποκτήσεις πιο λαμπερή επιδερμίδα, αυτή η μάσκα προσώπου πρέπει να μπει στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

Για επιδερμίδα με τάση ακμής

1/2 κ.σ. μαγειρική σόδα
1 λιωμένη μπανάνα
1/2 κ.σ. σκόνη κουρκουμά
Αν έχεις ελαφριά έως μέτρια ακμή, ίσως θέλεις να ενσωματώσεις αυτή τη σπιτική μάσκα προσώπου στη ρουτίνα σου. Οι μπανάνες έχουν βιταμίνη Α, η οποία ενθαρρύνει την αναγέννηση των κυττάρων και βοηθά τους πόρους να παραμείνουν καθαροί. Ενώ ο κουρκουμάς μάχεται ενάντια στα βακτήρια που προκαλούν ακμή, η μαγειρική σόδα απορροφά τη λιπαρότητα της επιδερμίδας.

Για τραχιά επιδερμίδα

1/2 λιωμένο αγγούρι
1/4 φλ. γάλα
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Με δροσιστική υφή, αυτή η μάσκα προσώπου μειώνει την ερυθρότητα και είναι τόσο μυρωδάτη που θα νομίζεις πως βρίσκεσαι σε κάποιο σπα. Επιπλέον, κάνει ελαφριά απολέπιση και αφήνει την επιδερμίδα αξιοσημείωτα απαλή, ακόμα και έπειτα από μία εφαρμογή.

Για κουρασμένη και αφυδατωμένη επιδερμίδα

Χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Η ζάχαρη και το λεμόνι σε μια υπέροχη «συμμαχία» για να απολεπίσουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, ενώ το ελαιόλαδο ενυδατώνει και αποκαθιστά το δέρμα. Λάμψη και αναζωογόνηση – όλα στο πρόσωπό σου!

Για λιπαρή επιδερμίδα

1/2 φλ. μαγειρεμένη βρόμη (αφού έχει κρυώσει)
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Η οξύτητα του λεμονιού θα αφαιρέσει την περίσσια λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Ταυτόχρονα, η βρόμη καταπραΰνει το δέρμα και μειώνει την ερυθρότητα.

Για ευαίσθητη επιδερμίδα

1 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. κακάο σε σκόνη

Για όλες τις ευαίσθητες επιδερμίδες που αντιμετωπίζουν ερυθρότητα, το γιαούρτι είναι η καλύτερη επιλογή για να αποτελέσει τη βάση μιας σπιτικής μάσκας: περιέχει προβιοτικά και πρωτεΐνες, που ανακουφίζουν το δέρμα. Τα φλαβονοειδή που έχει το κακάο μειώνουν τον ερεθισμό, ενώ το μέλι σφίγγει την επιδερμίδα.

SOS: Οι συγκεκριμένες χειροποίητες κρέμες δεν ενδείκνυνται για επιδερμίδες με παθολογικές καταστάσεις ή τραυματισμένες περιοχές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This