Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Έφτιαξαν σπρέι που προστατεύει από τον ιό για 90 μέρες

Αντιιικό σπρέι που θα θωρακίζει κάθε επιφάνεια από βακτήρια και ιούς για 90 μέρες, συμπεριλαμβανομένου και του κορονοϊού, υποστηρίζουν ότι έφτιαξαν ερευνητές από το Χονγκ Κονγκ.

Το σπρέι επίστρωσης, με την ονομασία MAP-1, χρειάστηκε δέκα χρόνια για να παρασκευαστεί και μπορεί να ψεκάζεται σε επιφάνειες οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά από το κοινό, όπως τα κουμπιά των ανελκυστήρων και οι κουπαστές της σκάλας, ανακοίνωσαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ (HKUST).Η επίστρωση που σχηματίζεται μετά τον ψεκασμό του σπρέι περιέχει εκατομμύρια νανοκάψουλες με απολυμαντικά, τα οποία παραμένουν αποτελεσματικά στην εξόντωση των βακτηρίων και των ιών ακόμη και αφού στεγνώσει η επικάλυψη.

Σε αντίθεση με τις κοινές μεθόδους απολύμανσης, όπως είναι η αραιωμένη χλωρίνη και η αλκοόλη, το MAP-1 είναι επιπλέον ενισχυμένο με πολυμερή που είναι ευαίσθητα στη θερμότητα, τα οποία περιλαμβάνουν και απελευθερώνουν απολυμαντικά με την ανθρώπινη επαφή, εξήγησαν οι ερευνητές. Επιπλέον, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το προϊόν αυτό δεν είναι τοξικό και είναι ασφαλές για το δέρμα και για το περιβάλλον.

Επειτα από κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν φέτος σε ένα νοσοκομείο του Χονγκ Κονγκ και σε έναν οίκο ευγηρίας, το προϊόν διατέθηκε για εμπορική εκμετάλλευση και έλαβε έγκριση για χρήση από τους καταναλωτές τον Φεβρουάριο. Τον επόμενο μήνα θα αρχίσει η διάθεσή του στα καταστήματα του Χονγκ Κονγκ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ